Proč zmrazit chléb? Zlepšuje trávení a snižuje krevní cukr

286
Sdílejte

V posledních týdnech explodovala na sociálních sítích videa s jednoduchým trikem: mrazit chléb a poté jej opražit či ohřát . Důvodem je překvapivý zdravotní účinek: snížený glykemický index a lepší podpora střevní mikroflóry .

Co tvrdí věda

Podle nejnovějších zjištění dochází při mrazení chleba k přeměnám jeho škrobů – část z nich se mění na rezistentní (odolný) škrob . Ten funguje jako vláknina , kterou člověk nestráví, ale pomáhá živinit prospěšné bakterie v našem trávicím traktu. Výsledek?

Kam dál?

Apokalypsa v Súdánu: Na satelitních snímcích jdou vidět hory mrtvol

Skandál na Slovensku: Žena zemřela po operaci srdce. V době, kdy ještě ležela na operačním stole, se operatér zúčastnil tiskovky s ministrem

V centrále VZP zasahuje policie. Případ souvisí s veřejnými zakázkami a zadrženo bylo 19 osob

Češi se bojí stáří, ukázal průzkum. Samota, nedostatek peněz i problémy se zdravím

Útok nožem ve vlaku mířícím do Londýna: Zraněno bylo deset lidí, devět z nich je v ohrožení života

Další články