Proč zmrazit chléb? Zlepšuje trávení a snižuje krevní cukr

22
Sdílejte

V posledních týdnech explodovala na sociálních sítích videa s jednoduchým trikem: mrazit chléb a poté jej opražit či ohřát . Důvodem je překvapivý zdravotní účinek: snížený glykemický index a lepší podpora střevní mikroflóry .

Co tvrdí věda

Podle nejnovějších zjištění dochází při mrazení chleba k přeměnám jeho škrobů – část z nich se mění na rezistentní (odolný) škrob . Ten funguje jako vláknina , kterou člověk nestráví, ale pomáhá živinit prospěšné bakterie v našem trávicím traktu. Výsledek?

Kam dál?

Umírání za zdmi nemocnic, kde se z lidských bytostí stávají pacienti, čísla a diagnózy. Proč neumíme říct sbohem a co to dělá s naší duší

Občanské poradny zažívají nápor lidí : Přibývá těch, kteří nezvládají splácet životní náklady a dluhy

4 typy žen, které přitahují psychopaty. Nepatříte mezi ně?

Podle vědců dokáže lidské tělo vnímat příchod smrti díky čichu. Nos dobře ví, kdy se blíží konec

Otřesného chování se na dovolené : Čech v Egyptě vyryl jméno „Láďa“ do krunýře želvy. Vrchol krutosti, zuří lidé

Další články