Pár dní po svatbě jsi od manžela vyslechla: „Už jsi se někdy viděla v zrcadle?“

1444
Sdílejte

Možná ne každý ví, ale obezita není zrovna volba, ale způsob, jak zmírnit stresové situace. Pro mnoho lidí je jedení únikem od problémů, od toho, co se děje v běžném životě.

Lidé s kily navíc si tímto způsobem často staví bariéru vůči lidem. Věří, že díky tomu si nic neublíží a budou moci být ve svém světě naprosto sami. Nikdy nic není jen černobílé. Na světě jsou také šediny a nejlepší je, když lidi nesoudíme, ale snažíme se jim porozumět. Pravda o obézních lidech není taková, jaká je v médiích – že jsou to líní lidé, kteří se nechtějí změnit a je jim to jedno. Velmi často jsou to zakomplexovaní lidé, kteří opravdu potřebují pomoc, lásku, bezpečí a porozumění.

Martina nikdy nebyla typ věšáku a už na základní škole se její děti smály, že vypadá jako karbanátka
Děcka byly k ní kruté a nenechali na ní nitku suchou, ale snažila se nikomu nedávat najevo, že by se nemusela líbit. Snažila se ze všeho žertovat a chovat se, jako by se nic nestalo. Zřejmě i díky tomu si časem našla spoustu přátel, lidé si ji začali opravdu vážit a vážit si toho, jaká je, ne jak vypadá.

Mnohdy se snažila zhubnout, ale žádné diety, návštěvy posiloven či bazénu jí k této změně nepomohly. Rozhodla se, že jakmile se přijme taková, jaká je, nebude se snažit zapadnout mezi momentálně mediálně populární kánony krásy. Také hluboce věřila, že potká muže, který ji ocení.

Článek pokračuje na další straně

S kily navíc jsem se nikdy moc netrápila, ačkoli byly i těžší dny. Nemůžu říct, že to na mě přišlo, ale snažila jsem se s tímto stavem vyrovnat. Když jsem Petra poznala v prvním ročníku studia, byla jsem jím okouzlena. Dobře sečtělý, inteligentní, bystrý a velmi pěkný, upoutal mou pozornost. Jaké bylo mé překvapení, když mě tento dokonalý muž požádal, abych s ním šla do kina. Nejprve jsem si myslela, že si potřebuje jen promluvit o problémech se vztahy, ale po pár měsících jsem věděla, že se o mě velmi zajímá. Ušetřím si detaily, ale mohu říci, že za rok a půl našeho setkávání Petr splňoval má přání. Zdálo se mi, že mi četl myšlenky.

Svatba byla v létě, hosté přišli z celého Slovenska a já jsem stála před oltářem v XXXL šatech. Peter mě ujistil, že vypadám jako ideál a že o takové ženě snil. Škoda, že jsem tenkrát nevěděla, že je to všechno hra a pár dní po naší svatbě se to dramaticky změní.

Kam dál?

Je možné, že si Emiráty k záplavám přispěly samy. „Očkovaly“ oblaka

Obrovské neštěstí : Po pádu z okna zemřela maminka dvou malých dětí. Padající tělo nešťastné ženy vyděsilo sousedy

České domácnosti často strádají. Přesto mají majetek v průměru za čtyři miliony

AKTUÁLNĚ : Havárie autobusu plného dětí na Příbramsku. Ten skončil v příkopě převrácený na bok

Průzkum ukázal, že Češi jsou ze všech zemí unie k Evropskému parlamentu nejkritičtější

Další články