Nejlepší domácí rajčatová omáčka na těstoviny, pizzu i maso

9951
Sdílejte

Postup:

  1. Rajčata nakrájejte na kousky a rozmixujte dohladka v mixéru. Do velkého hrnce nalijte olej a ocet, přiveďte k varu. Přidejte rozmixovaná rajčata. Míchejte a vařte přibližně 35 – 40 minut (nebo více podle požadované hustoty).
  2. Mezitím nakrájejte červenou i zelenou papriku. Česnek protlačte a smíchejte s nasekanou petrželkou. Přidejte do omáčky papriku, česnek s petrželkou a sůl. Ochutnejte a povařte ještě asi 15 minut.
  3. Připravte si sterilizované sklenice a víčka (nejjednodušší to jde v mikrovlnce). Horkou omáčku nalijte do sklenic, okraje důkladně očistěte a pevně uzavřete.

Kam dál?

Nejlepší domácí chléb: 2 recepty, které si zamilujete!

Kefírové langoše – nadýchané těsto, které vydrží v chladničce několik dní

Jablečný vichr: Koláč, který zmizí ze stolu rychleji, než stihne vychladnout!

FIT salát plný chuti: Bez majonézy, bez zbytečných kalorií – ideální při dietě!

Nejlepší tvarohový koláč s pudinkem – jednoduchý recept, který zvládne každý a chutná fantasticky!

Další články