Nejlepší domácí rajčatová omáčka na těstoviny, pizzu i maso

10268
Sdílejte

Postup:

  1. Rajčata nakrájejte na kousky a rozmixujte dohladka v mixéru. Do velkého hrnce nalijte olej a ocet, přiveďte k varu. Přidejte rozmixovaná rajčata. Míchejte a vařte přibližně 35 – 40 minut (nebo více podle požadované hustoty).
  2. Mezitím nakrájejte červenou i zelenou papriku. Česnek protlačte a smíchejte s nasekanou petrželkou. Přidejte do omáčky papriku, česnek s petrželkou a sůl. Ochutnejte a povařte ještě asi 15 minut.
  3. Připravte si sterilizované sklenice a víčka (nejjednodušší to jde v mikrovlnce). Horkou omáčku nalijte do sklenic, okraje důkladně očistěte a pevně uzavřete.

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články