Nejlepší domácí rajčatová omáčka na těstoviny, pizzu i maso

16
Sdílejte

Postup:

  1. Rajčata nakrájejte na kousky a rozmixujte dohladka v mixéru. Do velkého hrnce nalijte olej a ocet, přiveďte k varu. Přidejte rozmixovaná rajčata. Míchejte a vařte přibližně 35 – 40 minut (nebo více podle požadované hustoty).
  2. Mezitím nakrájejte červenou i zelenou papriku. Česnek protlačte a smíchejte s nasekanou petrželkou. Přidejte do omáčky papriku, česnek s petrželkou a sůl. Ochutnejte a povařte ještě asi 15 minut.
  3. Připravte si sterilizované sklenice a víčka (nejjednodušší to jde v mikrovlnce). Horkou omáčku nalijte do sklenic, okraje důkladně očistěte a pevně uzavřete.

Kam dál?

Oblíbený letní salát bez majonézy: Osvěží a zasytí-hotový za chvilku!

Zbytky rohlíků? Proměňte je na nejlepší domácí knedlíky!

Neodolatelné indiánky jako z cukrárny – jednoduchý a chutný dezert

Hledáte rychlý a jednoduchý dezert. Tento patří k létu jako zmrzlina: Stačí 10 minut!

Lepší než zmrzlina: Tiramisu ve sklenici je skvělý recept na léto, dá se připravit za 10 minut, je krémové a božské!

Další články