Neodolatelné indiánky jako z cukrárny – jednoduchý a chutný dezert

735
Sdílejte

Na sirup:

  • 200 ml vody
  • 2–3 polévkové lžíce cukru (nebo podle chuti)

Na čokoládovou polevu:

  • 100 g čokolády
  • 50 ml smetany ke šlehání
  • 25 g másla

Postup:

1. Příprava těsta:

Oddělíme bílky od žloutků. Bílky vyšleháme do pěny a postupně přidáváme cukr, až vznikne pevný, lesklý sníh.

Potom po jednom přimícháváme žloutky a vanilkovou esenci. Nakonec jemně přimícháme mouku.

Těsto vložíme do cukrářského sáčku a na plech vystlaný pečícím papírem vytvarujeme menší kruhy (necháváme mezi nimi rozestupy).

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 20 minut, dokud koláčky mírně nezrůžovějí.

2. Příprava sirupu:

Vodu s cukrem přivedeme k varu a krátce povaříme. Necháme sirup vychladnout.

Vychladlé upečené korpusy krátce namočíme do sirupu a necháme okapat.

3. Příprava nádivky:

Smetanu ke šlehání vyšleháme dotuha. Podle chuti přidáme pomerančovou esenci.

Šlehačku vložíme do cukrářského sáčku a naneseme ji na polovinu korpusů.

Přikryjeme je druhou polovinou korpusů a jemně přitiskneme.

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články