Na sirup:
- 200 ml vody
- 2–3 polévkové lžíce cukru (nebo podle chuti)
Na čokoládovou polevu:
- 100 g čokolády
- 50 ml smetany ke šlehání
- 25 g másla
Postup:
1. Příprava těsta:
Oddělíme bílky od žloutků. Bílky vyšleháme do pěny a postupně přidáváme cukr, až vznikne pevný, lesklý sníh.
Potom po jednom přimícháváme žloutky a vanilkovou esenci. Nakonec jemně přimícháme mouku.
Těsto vložíme do cukrářského sáčku a na plech vystlaný pečícím papírem vytvarujeme menší kruhy (necháváme mezi nimi rozestupy).
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 20 minut, dokud koláčky mírně nezrůžovějí.
2. Příprava sirupu:
Vodu s cukrem přivedeme k varu a krátce povaříme. Necháme sirup vychladnout.
Vychladlé upečené korpusy krátce namočíme do sirupu a necháme okapat.
3. Příprava nádivky:
Smetanu ke šlehání vyšleháme dotuha. Podle chuti přidáme pomerančovou esenci.
Šlehačku vložíme do cukrářského sáčku a naneseme ji na polovinu korpusů.
Přikryjeme je druhou polovinou korpusů a jemně přitiskneme.