Kadaňský salát univerzální. Křupavý, snadný na přípravu a je univerzální, aby se hodil k mnoha jídlům

500
Sdílejte

V misce smícháme všechny ingredience omáčky do hladka. Smíchejte veškerou připravenou zeleninu ve velké misce. Zalijeme je připravenou omáčkou a důkladně promícháme.

Misku přikryjte plastovou fólií a dejte do chladničky alespoň na hodinu, aby se chutě propojily. Klasický recept na kodaňský salát si můžete upravit tak, aby vyhovoval vašim vlastním preferencím.

Do salátu přidejte nakrájené jablko nebo hrušku, aby měl sladkou chuť, dresink dochuťte feferonkou a nezaškodí ani nasekaný kopr nebo petrželku.

Kam dál?

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Cuketové sendviče se šunkou a sýrem: Rychlá a snadná večeře z grilu i topinkovače!

Další články