Jednoduchá a chutná čokoládová roláda

434
Sdílejte

K dokončení:

★ 30 g másla
★ 100 g čokoládových kousků nebo nastrouhané čokolády

Postup:

Těsto:

Plech vysteleme pečícím papírem a potřeme rozpuštěným máslem.

Oddělíme žloutky od bílků.

Žloutky vyšleháme se 120 g moučkového cukru do pěny. Bílka vyšleháme dotuha a opatrně je vmícháme do žloutkové směsi. Přidáme mouku a kakao, promícháme. Těsto vylijeme na plech a rovnoměrně rozetřeme.

Pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C přibližně 10–12 minut (dle potřeby).

Upečený korpus ještě horký srolujeme is pečícím papírem a necháme vychladnout.

Kam dál?

Hrnkový koláč SE TŘEMI KRÉMY – neskutečná pochoutka, která se vám rozplyne na jazyku!

Křupavé ořechově-jablečné taštičky se skořicí a medem

Tradiční jablečník jako od babičky: Se šťavnatou nádivkou, křupavou drobenkou a vůní skořice!

Jahodový Stracciatella dezert

Lahodný a jednoduchý tvarohový koláč s malinami a želé – bez pečení

Další články