Jednoduchá a chutná čokoládová roláda

561
Sdílejte

K dokončení:

★ 30 g másla
★ 100 g čokoládových kousků nebo nastrouhané čokolády

Postup:

Těsto:

Plech vysteleme pečícím papírem a potřeme rozpuštěným máslem.

Oddělíme žloutky od bílků.

Žloutky vyšleháme se 120 g moučkového cukru do pěny. Bílka vyšleháme dotuha a opatrně je vmícháme do žloutkové směsi. Přidáme mouku a kakao, promícháme. Těsto vylijeme na plech a rovnoměrně rozetřeme.

Pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C přibližně 10–12 minut (dle potřeby).

Upečený korpus ještě horký srolujeme is pečícím papírem a necháme vychladnout.

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články