Jednoduchá a chutná čokoládová roláda

473
Sdílejte

K dokončení:

★ 30 g másla
★ 100 g čokoládových kousků nebo nastrouhané čokolády

Postup:

Těsto:

Plech vysteleme pečícím papírem a potřeme rozpuštěným máslem.

Oddělíme žloutky od bílků.

Žloutky vyšleháme se 120 g moučkového cukru do pěny. Bílka vyšleháme dotuha a opatrně je vmícháme do žloutkové směsi. Přidáme mouku a kakao, promícháme. Těsto vylijeme na plech a rovnoměrně rozetřeme.

Pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C přibližně 10–12 minut (dle potřeby).

Upečený korpus ještě horký srolujeme is pečícím papírem a necháme vychladnout.

Kam dál?

Oblíbený letní salát bez majonézy: Osvěží a zasytí-hotový za chvilku!

Zbytky rohlíků? Proměňte je na nejlepší domácí knedlíky!

Neodolatelné indiánky jako z cukrárny – jednoduchý a chutný dezert

Hledáte rychlý a jednoduchý dezert. Tento patří k létu jako zmrzlina: Stačí 10 minut!

Lepší než zmrzlina: Tiramisu ve sklenici je skvělý recept na léto, dá se připravit za 10 minut, je krémové a božské!

Další články