Jednoduchá a chutná čokoládová roláda

11
Sdílejte

K dokončení:

★ 30 g másla
★ 100 g čokoládových kousků nebo nastrouhané čokolády

Postup:

Těsto:

Plech vysteleme pečícím papírem a potřeme rozpuštěným máslem.

Oddělíme žloutky od bílků.

Žloutky vyšleháme se 120 g moučkového cukru do pěny. Bílka vyšleháme dotuha a opatrně je vmícháme do žloutkové směsi. Přidáme mouku a kakao, promícháme. Těsto vylijeme na plech a rovnoměrně rozetřeme.

Pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C přibližně 10–12 minut (dle potřeby).

Upečený korpus ještě horký srolujeme is pečícím papírem a necháme vychladnout.

Kam dál?

Krémový dort bez pečení a vajec: Příprava trvá jen 20 minut a jeho chuť si získá i ty největší labužníky

Jednoduchá tvarohová buchta s broskvemi!

Kadaňský salát univerzální. Křupavý, snadný na přípravu a je univerzální, aby se hodil k mnoha jídlům

Kávové pokušení s mascarpone: Kuličky, které zmizí ze stolu rychlostí blesku!

Jarní jahodový koláč: Roztaje v ústech, hotový za půl hodiny

Další články