Jarní jahodový koláč: Roztaje v ústech, hotový za půl hodiny

191
Sdílejte

Na náplň:

  • 800 g čerstvých jahod
  • 50 g cukru
  • 2 lžíce želatiny
  • 4 lžíce studené vody
  • 200 g bílé čokolády

Na teplou čokoládovou směs

  • 100 g sladké smetany
  • 400 g sladké smetany ke šlehání
  • 100 g cukru
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • 460 g smetanového sýra

Příprava:

Je to ideální volba, když máte chuť na něco sladkého a nemáte moc času na složité koláčky. Dokonale se hodí k odpolední kávě, rodinným setkáním nebo překvapením hostů.

Tip:

Pro rychlejší přípravu použijte mixér, chcete-li jemnější nádivku, a pokud je nádivka řídká, nechte ji před roztíráním 10 minut vychladnout v mrazničce.

Z bílků vyšleháme se špetkou soli tuhý sníh, do kterého postupně přidáváme cukr. Přidáme vaječný žloutek a krátce promícháme. Vmícháme prosetou mouku, kakao a prášek do pečiva.

Nakonec přilijeme vařící vodu a směs opatrně spojíme. Vylijeme do vymazané formy a pečeme při 180 ° C asi 25 minut.

Ochlaďte, poté jemně nařežte horní okraj, který se pečením mírně zvedl, jen aby byl vyrovnaný, a poté podélně prořízněte na polovinu. Horní okraj, který jste odřízli, rozdrťte v mixéru.

Nakrájejte jahody a posypte je cukrem. Necháme je asi 10 minut pustit šťávu. Želatinu namočíme do studené vody, aby bobtnala, pak ji jemně rozpustíme v páře nebo při nízké teplotě (nesmí vřít).

Rozpuštěnou želatinu vmícháme do jahod a necháme vychladnout.

Kam dál?

Vynikající Velikonoční bábovka s povidly

Výborné pečivo nasladko vám zpříjemní rána

Dýňovo-cuketové placky jsou ještě lepší než bramborové. Zlatavé, křupavé a chutné!

Výborné, kynuté buchty jako od babičky: Vaše děti je budou zbožňovat!

Nejchutnější tvarohové koláčky s ostružinami, jaké jsem kdy jedl!

Další články