Na náplň:
- 800 g čerstvých jahod
- 50 g cukru
- 2 lžíce želatiny
- 4 lžíce studené vody
- 200 g bílé čokolády
Na teplou čokoládovou směs
- 100 g sladké smetany
- 400 g sladké smetany ke šlehání
- 100 g cukru
- 1 lžička vanilkového cukru
- 460 g smetanového sýra
Příprava:
Je to ideální volba, když máte chuť na něco sladkého a nemáte moc času na složité koláčky. Dokonale se hodí k odpolední kávě, rodinným setkáním nebo překvapením hostů.
Tip:
Pro rychlejší přípravu použijte mixér, chcete-li jemnější nádivku, a pokud je nádivka řídká, nechte ji před roztíráním 10 minut vychladnout v mrazničce.
Z bílků vyšleháme se špetkou soli tuhý sníh, do kterého postupně přidáváme cukr. Přidáme vaječný žloutek a krátce promícháme. Vmícháme prosetou mouku, kakao a prášek do pečiva.
Nakonec přilijeme vařící vodu a směs opatrně spojíme. Vylijeme do vymazané formy a pečeme při 180 ° C asi 25 minut.
Ochlaďte, poté jemně nařežte horní okraj, který se pečením mírně zvedl, jen aby byl vyrovnaný, a poté podélně prořízněte na polovinu. Horní okraj, který jste odřízli, rozdrťte v mixéru.
Nakrájejte jahody a posypte je cukrem. Necháme je asi 10 minut pustit šťávu. Želatinu namočíme do studené vody, aby bobtnala, pak ji jemně rozpustíme v páře nebo při nízké teplotě (nesmí vřít).
Rozpuštěnou želatinu vmícháme do jahod a necháme vychladnout.