Výborné, kynuté buchty jako od babičky: Vaše děti je budou zbožňovat!

575
Sdílejte

Kynuté buchty jsou tradiční český pokrm, který se připravuje z kynutého těsta. Těsto se obvykle plní různými náplněmi, jako jsou povidla, tvaroh, mák nebo ovoce. Po upečení jsou buchty měkké, nadýchané a často se podávají posypané moučkovým cukrem. Jsou oblíbené jako sladká snídaně, svačina nebo dezert a jejich příprava je spojena s rodinnými tradicemi a domácí pohodou.

Ingredience:
  • 500 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 1 instantní droždí
  • 1 lžička cukru
  • 300 ml teplého mléka
  • 60 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vejce
  • 60 g másla (pokojové teploty)
  • nastrouhaná kůra z 1 citronu

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články