Výborné, kynuté buchty jako od babičky: Vaše děti je budou zbožňovat!

348
Sdílejte

Kynuté buchty jsou tradiční český pokrm, který se připravuje z kynutého těsta. Těsto se obvykle plní různými náplněmi, jako jsou povidla, tvaroh, mák nebo ovoce. Po upečení jsou buchty měkké, nadýchané a často se podávají posypané moučkovým cukrem. Jsou oblíbené jako sladká snídaně, svačina nebo dezert a jejich příprava je spojena s rodinnými tradicemi a domácí pohodou.

Ingredience:
  • 500 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 1 instantní droždí
  • 1 lžička cukru
  • 300 ml teplého mléka
  • 60 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vejce
  • 60 g másla (pokojové teploty)
  • nastrouhaná kůra z 1 citronu

Kam dál?

Dýňovo-cuketové placky jsou ještě lepší než bramborové. Zlatavé, křupavé a chutné!

Nejchutnější tvarohové koláčky s ostružinami, jaké jsem kdy jedl!

Balkánská zeleninová pasta. Jednoduchá na přípravu, posílí žíly a pročistí játra!

Chutný a jednoduchý recept, který oživí váš jídelníček. Tato kuřecí prsa v jogurtové omáčce bude milovat celá rodina!

Nutellovo-Oříškový dezert pro všechny mlsné jazýčky!

Další články