Výborné, kynuté buchty jako od babičky: Vaše děti je budou zbožňovat!

523
Sdílejte

Kynuté buchty jsou tradiční český pokrm, který se připravuje z kynutého těsta. Těsto se obvykle plní různými náplněmi, jako jsou povidla, tvaroh, mák nebo ovoce. Po upečení jsou buchty měkké, nadýchané a často se podávají posypané moučkovým cukrem. Jsou oblíbené jako sladká snídaně, svačina nebo dezert a jejich příprava je spojena s rodinnými tradicemi a domácí pohodou.

Ingredience:
  • 500 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 1 instantní droždí
  • 1 lžička cukru
  • 300 ml teplého mléka
  • 60 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vejce
  • 60 g másla (pokojové teploty)
  • nastrouhaná kůra z 1 citronu

Kam dál?

Zapomeňte na klasiku: Tyto cuketové karbanátky vás ohromí!

Těstoviny s kuřecím masem a parmazánem – hotové za 20 minut a tu omáčku ti budou všichni závidět!

Pekelně dobrý salát z chilli a cibule – bez chemie, ale s chutí, na kterou se nezapomíná!

Rychlá večeře z cukety – jednoduchá a skvělá

Nejlepší domácí rajčatová omáčka na těstoviny, pizzu i maso

Další články