Nejchutnější tvarohové koláčky s ostružinami, jaké jsem kdy jedl!

737
Sdílejte

V míse utřeme vodu, mléko, droždí, sůl, moučkový a vanilkový cukr, olej, vaječný bílek utřeme do hladka. Postupně po částech přidáme mouku. Uhněteme pružné a nelepivé těsto. Těsto zakryjeme fólií a necháme dvě hodiny kynout.

Vykynuté těsto rozdělíme na 14 části. Všechny části vykulíme na malý bochánek. Bochníčky zakryjeme a necháme odpočívat ještě 15 minut.

Bochníčky přendáme na plech vystlaný pečícím papírem, sklenicí je rozmačkáme na kolečka, (jako na moravské koláče tak, aby ve středu každého kolečka zůstala jamka s asi 1 cm okrajem.)

Na náplň:

  • 500 g tvarohu
  • 1 vejce
  • 1 balíček vanilkový pudinkový prášek
  • 1 balíček vanilkový cukr
  • 70 g moučkového cukru
  • trochu citrónové kůry

Tvaroh, vejce, vanilkový pudinkový prášek, citrónovou kůru, vanilkový a moučkový cukr utřeme do hladka.

Připravená kolečka naplníme tvarohovým krémem.

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články