Kdysi hodně pulární, dnes tak trochu zapomenuté. Tyto řízky jsou levnější než klasické a velmi chutné!

1435
Sdílejte


Provedení:

Vejce uvaříme na tvrdo. Když vychladnou, oloupeme je a poté je rozmačkáme vidličkou. Pažitku a petrželku nasekáme nadrobno.
Rozdrcená uvařená vejce smícháme s petrželkou a pažitkou. Přidáme hořčici, 1 syrové vejce, lžíci strouhanky a špetku soli. Rukama vytvarujte řízky, které pak obalte ve zbývající strouhance.
Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova z jedné strany, pak z druhé.
Přejeme dobrou chuť!

Kam dál?

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Cuketové sendviče se šunkou a sýrem: Rychlá a snadná večeře z grilu i topinkovače!

Další články