Kdysi hodně pulární, dnes tak trochu zapomenuté. Tyto řízky jsou levnější než klasické a velmi chutné!

1435
Sdílejte


Recept na vařené vaječné řízky

V 70. a 80. letech se takové řízky podávaly k večeři s bramborami a salátem. To je dobrý nápad na páteční menu. Výborně chutnají is domácí česnekovou omáčkou.

Ingredience:

6 uvařených vajec
10 g hořčice
hrst pažitky
hrst petrželky
špetka soli
1 syrová vejce
50 g strouhanky
olej na smažení

Kam dál?

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Cuketové sendviče se šunkou a sýrem: Rychlá a snadná večeře z grilu i topinkovače!

Další články