Recept na šampaňský dezert: Dokonalé spojení nadýchané piškoty, ovoce a želé!

449
Sdílejte
  • 1 a 1/2 lžíce kakaa
  • plechovka broskví v sirupu
  • 2 pomerančové nebo broskvové želé
  • balení sušenek
  • 100 gramů mléčné nebo hořké čokolády
  • trochu mléka 2-3 lžíce
Příprava:
  1. Upečeme piškot: z bílků vyšleháme tuhý sníh, ke konci šlehání přidáme cukr a vanilkový cukr, ke vyšlehaným bílkům přidáme žloutky, poté přidáme mouku s práškem do pečiva, důkladně promícháme a těsto vylijeme do formy 40 × 26 cm do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečeme asi 25-30 minut na sucho.
  2. Upečený koláč necháme úplně vychladnout, mezitím rozpustíme želé ve 3 sklenicích horké vody (sklenice o objemu 250 ml) a necháme vychladnout. Scezené broskve ze sirupu nakrájíme na tenké plátky.
  3. Upečenou piškot vyjmeme z plechu, stáhneme z papíru as papírem vystlaným vložíme zpět do pekáče. Lžící / vidličkou jemně seškrábeme / odebereme připečenou vrchní „kůrku“, aby hmota lépe přilnula k cestu.

Kam dál?

Hrnkový koláč SE TŘEMI KRÉMY – neskutečná pochoutka, která se vám rozplyne na jazyku!

Křupavé ořechově-jablečné taštičky se skořicí a medem

Tradiční jablečník jako od babičky: Se šťavnatou nádivkou, křupavou drobenkou a vůní skořice!

Jahodový Stracciatella dezert

Lahodný a jednoduchý tvarohový koláč s malinami a želé – bez pečení

Další články