Recept na šampaňský dezert: Dokonalé spojení nadýchané piškoty, ovoce a želé!

462
Sdílejte
  • 1 a 1/2 lžíce kakaa
  • plechovka broskví v sirupu
  • 2 pomerančové nebo broskvové želé
  • balení sušenek
  • 100 gramů mléčné nebo hořké čokolády
  • trochu mléka 2-3 lžíce
Příprava:
  1. Upečeme piškot: z bílků vyšleháme tuhý sníh, ke konci šlehání přidáme cukr a vanilkový cukr, ke vyšlehaným bílkům přidáme žloutky, poté přidáme mouku s práškem do pečiva, důkladně promícháme a těsto vylijeme do formy 40 × 26 cm do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečeme asi 25-30 minut na sucho.
  2. Upečený koláč necháme úplně vychladnout, mezitím rozpustíme želé ve 3 sklenicích horké vody (sklenice o objemu 250 ml) a necháme vychladnout. Scezené broskve ze sirupu nakrájíme na tenké plátky.
  3. Upečenou piškot vyjmeme z plechu, stáhneme z papíru as papírem vystlaným vložíme zpět do pekáče. Lžící / vidličkou jemně seškrábeme / odebereme připečenou vrchní „kůrku“, aby hmota lépe přilnula k cestu.

Kam dál?

Zbytky rohlíků? Proměňte je na nejlepší domácí knedlíky!

Neodolatelné indiánky jako z cukrárny – jednoduchý a chutný dezert

Hledáte rychlý a jednoduchý dezert. Tento patří k létu jako zmrzlina: Stačí 10 minut!

Lepší než zmrzlina: Tiramisu ve sklenici je skvělý recept na léto, dá se připravit za 10 minut, je krémové a božské!

Tortilla rolky: Rychlé a velmi chutné občerstvení, kterým ohromíte přátele i rodinu !

Další články