- 1 a 1/2 lžíce kakaa
- plechovka broskví v sirupu
- 2 pomerančové nebo broskvové želé
- balení sušenek
- 100 gramů mléčné nebo hořké čokolády
- trochu mléka 2-3 lžíce
Příprava:
- Upečeme piškot: z bílků vyšleháme tuhý sníh, ke konci šlehání přidáme cukr a vanilkový cukr, ke vyšlehaným bílkům přidáme žloutky, poté přidáme mouku s práškem do pečiva, důkladně promícháme a těsto vylijeme do formy 40 × 26 cm do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečeme asi 25-30 minut na sucho.
- Upečený koláč necháme úplně vychladnout, mezitím rozpustíme želé ve 3 sklenicích horké vody (sklenice o objemu 250 ml) a necháme vychladnout. Scezené broskve ze sirupu nakrájíme na tenké plátky.
- Upečenou piškot vyjmeme z plechu, stáhneme z papíru as papírem vystlaným vložíme zpět do pekáče. Lžící / vidličkou jemně seškrábeme / odebereme připečenou vrchní „kůrku“, aby hmota lépe přilnula k cestu.
Další články