Nejlepší univerzální těsto na buchty, pečivo i na pizzu – jednoduchá a rychlá příprava!

670
Sdílejte

POSTUP:

Kvasnice se lžičkou cukr vymíchejte do kašičky. Přidejte teplou vodu. Přidejte 100 g mouky a promíchejte.
Zakryjte utěrkou a dejte na 20 minut kynout na teplé místo. Když je těsto nadýchané, přidejte olej a sůl.
Potom postupně přidávejte mouku. Nejprve hnětete lžící a poté rukama. Těsto musíte zpracovávat tak dlouho, než se přestane lepit na ruce.
Naolejujte si čistou skleněnou misku a těsto do ní přeložte.

Kam dál?

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Cuketové sendviče se šunkou a sýrem: Rychlá a snadná večeře z grilu i topinkovače!

Další články