ONKOLOGOVÉ radí, abychom ihned omezili spotřebu těchto 8 potravin – protože nejvíce způsobují rakovinu!

19569
Sdílejte

1. Rafinované cukry a potraviny s jejich vysokým obsahem

Všichni víme, že potraviny jako rafinovaný cukr nebo vysoce fruktózový kukuřičný sirup mohou vést k mnoha zdravotním problémům.

Uvedené potraviny totiž zvyšují hladinu inzulínu v krvi a navíc přímo vyživují rakovinné buňky, pro něž je cukr hlavním palivem jejich růstu.

Americké sdružení klinické výživy  uvádí, že lidé se stravou bohatou na cukry mají mnohem větší riziko rozvoje rakoviny slinivky břišní – jedné z nejsmrtelnějších rakovin.

Omezte proto sladká jídla a nápoje a zvolte si raději alternativy jako jsou stevie nebo melasa.

2. Zpracované masné výrobky

Problémem u těchto výrobků není samotné maso, ale přísady, které se do masných výrobcích přidávají.

Produkty jako jsou šunka, klobásy, salámy a různé masové pomazánky a paštiky obsahují množství dusíkatých solí a jiných konzervačních látek, které jsou podle  Žurnálu výživy a rakoviny  zodpovědné za vznik kolorektálních karcinomů.

Kromě toho tyto výrobky zvyšují i ​​riziko rakoviny prostaty. Namísto nich si raději zvolte čisté nezpracované maso a ideální z volně chovaných zvířat.

3. Uzené a zavařené potraviny

Pravidelná konzumace uzených a zavařených potravin je pro člověka nadmíru škodlivá.

Uzení totiž zanechává v potravinách mnohé toxiny. Podobně je to i se zavařeninami, ve kterých se dusičnany mění na dusitany a ty mohou potom vyvolávat rakovinu.

Navíc, kupované zavařeniny (na rozdíl od domácích) často obsahují další konzervační látky, které mají prodloužit jejich dobu spotřeby. Jejich nadbytek tak dále zvyšuje riziko rakoviny.

4. Bílá mouka

V dnešní době až příliš mnoho potravin obsahuje bílou mouku.

Zatímco pečivo z celozrnné mouky a kvašené za pomoci kvásku může být pro tělo prospěšné, u bílé mouky kvašené za pomoci droždí tak tomu není.

Studie ukazují, že ženy, které konzumují příliš mnoho potravin s obsahem bílé mouky, mají mnohem vyšší riziko rakoviny prsu.

Namísto bílé mouky používejte raději quinou, celozrnnou mouku, ječmen nebo mandlovou mouku.

Kam dál?

6 letních nepříjemností, které vám můžou znepříjemnit dovolenou. Jak se jim vyvarovat?

Tyto 2 věci ničí játra a zvyšují riziko rakoviny: Nejsou ohroženi jen starší, trpí už i mladí!

Toto je hlavní důvod, proč jsou lidé po 50-tce častěji onemocní: Držte se těchto 3 klíčových kroků, radí známý lékař!

Ranní dilema vyřešeno. Stomatolog radí, kdy je čištění zubů nejzdravější

Lékaři bijí na poplach. Těchto třináct různých typů rakoviny spojuje jedna příčina

Další články