Francouzský krémeš z listového těsta! LEHKÁ PŘÍPRAVA a lahodná chuť!

1529
Sdílejte

Krémová náplň je obvykle vanilkový pudinkový krém, někdy doplněný šlehačkou, což dodává dezertu lehkost a bohatou chuť. Moderní verze kremeše mohou obsahovat různé příchutě, jako je čokoláda, káva, karamel nebo ovoce, což z něj činí univerzální pochoutku, která se přizpůsobí každému vkusu.

Ingredience:
Těsto:

  • 1 bal.lístkové těsto

Vanilkový krém:

  • 1 l mléko
  • 8 ks vejce
  • 300 g cukru
  • 100 g hladká mouka
  • 1 lusk vanilka
  • 25 g želatina

Šlehačková vrstva:

  • 400 ml smetana ke šlehání
  • 2 lžíce moučkový cukr
  • 2 bal.Smetafix

Vrch:

  • 1/2 lžičky instantní káva
  • 5 lžic mléko
  • 200 g cukru
  • 70 g másla

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články