Jak si vyrobit domácí máslo ? Chuť je božská : stačí 1 ingredience a 15 minut

1296
Sdílejte

Pokud vás znepokojují rostoucí ceny másla, možná je čas zvážit jeho domácí výrobu. Překvapivě to není tak složité, jak by se mohlo zdát. Stačí vám pouze smetana, šlehač a asi 15 minut vašeho času. Výsledkem bude máslo s božskou chutí, které si zamilujete.V současné době, kdy ceny másla neustále rostou, se domácí výroba stává atraktivní alternativou. Máslo je nyní téměř o polovinu dražší než před rokem, což vyvolává tzv. „máslovou krizi“. Pokud plánujete pečení vánočního cukroví, možná byste měli zvážit i výrobu vlastního másla. Když se vám podaří najít smetanu za výhodnou cenu, můžete ušetřit a zároveň si užít čerstvé domácí máslo.

Kam dál?

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Cuketové sendviče se šunkou a sýrem: Rychlá a snadná večeře z grilu i topinkovače!

Další články