Podle čínské medicíny jablka pomáhají posilovat srdce, uhasit žízeň, zvlhčit plíce, zmírnit podráždění sliznice a zvýšit poměr tělesných tekutin. Jablečný ocet může dokonce zabránit tvorbě ledvinových kamenů. Studie ukazují, že denní konzumace jablek (nejméně jedno denně) může snížit vývoj kožních onemocnění.
Podle brazilské studie, konzumace jablka před jídlem pomohla ženám zhubnout až o 33% více, ve srovnání s ženami, které jablko nejedli. Jablko obsahuje pouze 50-80 kalorií a nemá obsah tuku ani sodíku.
Jablka jsou bohatým zdrojem vitamínů C, A a flavonoidů, a také obsahují menší množství fosforu, železa a vápníku. Jablka jsou velmi dobrým zdrojem draslíku, který podporuje zdravé srdce.
Červená řepa
Červená řepa obsahuje betacyaninů, látku, která pomáhá odstraňovat toxiny z těla a předcházet vzniku rakoviny. Pomáhá léčit onemocnění žlučníku, snižuje hladinu cholesterolu a léčí dnu. Zabraňuje tvorbě krevních sraženin a ukládání cholesterolu na krevní cévy.
Červená řepa je bohatá na vitamíny jako B1, B2, C a kyselinu listovou , což je pro tělo mimořádně prospěšné. Zvýšený obsah draslíku v červené řepě pomáhá posilovat srdeční sval.
Obsahuje jód, který je známý svými příznivými účinky na štítnou žlázu. Jsou v ní také obsaženy aminokyseliny, nezbytné pro vývoj a údržbu svalové tkáně. Šťáva z červené řepy je také známá tím, že snižuje krevní tlak a tak zabraňuje srdečním infarktem a kardiovaskulárním chorobám.