Ve věku 66 let zemřel známý herec, dabér Jiří Hromada

1205
Sdílejte

V letech 2011 až 2017 zastával funkci prezidenta Herecké asociace. Kromě své herecké kariéry byl také aktivní v politice a byl známým gay aktivistou. Ondřej Kepka o něm řekl, že Hromada přinesl do Herecké asociace řád a systém, a že byl neúnavným bojovníkem za práva herců. Jeho schopnost komunikovat se státní správou a jeho odhodlání řešit problémy byly obdivuhodné. Kepka vzpomíná na jejich společné natáčení dokumentu o Eduardu Kohoutovi, kde Hromada prokázal nejen emocionální, ale i odborný přístup.

Jiří Hromada se narodil 14. června 1958 v Chomutově. Jeho rané dětství bylo poznamenáno pobytem v sanatoriu kvůli TBC kostí, což ohrožovalo jeho život. Vyrůstal pouze s matkou, kterou velmi miloval, a mužský vzor mu poskytovali dědeček a strýcové. Dědeček byl amatérský herec, což mohlo ovlivnit Hromadovu budoucí kariéru. Ztráta matky v roce 2004 ho hluboce zasáhla a ovlivnila jeho zdraví.

Po absolvování DAMU začal svou hereckou kariéru v Divadle E. F. Buriana, kde působil deset let. V televizním pořadu „13. komnata“ v roce 2011 přiznal, že se vždy cítil jiný než jeho vrstevníci, což ho vedlo k zájmu o amatérské divadlo místo běžných zájmů mladých lidí.

Kam dál?

Pravá příčina smrti Liama Payna (†31) odhalena : Lékař, který byl přivolán prozradil, co vedlo k okamžitému konci

Známý herec a moderátor Ondřej Sokol žije s o 21 let mladší ženou a uvažují nad dítětem

Zpěvačka Dara Rolins se poprvé otevřeně vyjádřila k otázce svatby s Pavlem Nedvědem. Chtěla by ji mít v zahraničí

Agáta Hanychová trne hrůzou: „Já jsem byla už asi desetkrát objednaná na termín modelace prsou, ale hrozně se bojím, že bych umřela při narkóze,“ svěřila se

Eva Pavlová vyrazila mezi lidi a některé to pořádně namíchlo. Útočili na ni po kauze s pohádkovým platem. Ten kostým máte za 95 tisíc?

Další články