Přízemní mrazíky mohou proměnit jedlé houby v nebezpečné. Jak poznáte, že k tomu došlo? Když ji nakrojíte

1428
Sdílejte

Jak poznáte, že houba přemrzla? Taková houba je měkčí, vodnatá a při nakrojení se rozpadá. Má vybledlou barvu klobouku a póry pod kloboukem se zbarvují do šeda. Tento vzhled většinou odradí lidi od konzumace.

Nebezpečí spočívá nejen v možných zdravotních potížích, ale také v tom, že změněný vzhled může vést k záměně jedlého druhu za jedovatý. U přemrzlých hub nestačí ořezat okraje, protože bakterie a plísně jsou již v celé houbě.

Otrava přemrzlými houbami se projevuje zvracením, průjmem a bolestí břicha, ale může být i vážnější. Co se týče skladování hub v mrazáku, pokud jsou houby zdravé a předem povařené nebo podušené, je jejich zmrazení bezpečné. Po rozmrazení by se však neměly znovu zamrazovat, protože by to vedlo k podobným problémům jako u přemrzlých hub v přírodě.

Kam dál?

Nejhorší polohy na spaní: Koledujete si o bolavá záda, povislá prsa a vrásky

Vysoce infekční vir covidu-19 může číhat úplně kdekoliv. Epidemiolog upozornil, které místo patří k nejnebezpečnějším

Vakcíny proti covidu mohou mít další využití. Očkování může pomáhat i pacientům s rakovinou

5 nejčastějších mýtů o soláriu: Způsobuje rakovinu, oranžovou kůži a je pro všechny

V evropských nemocnicích se šíří nebezpečná kvasinka. Objevila se i v Česku, hlavně v Praze

Další články