Přízemní mrazíky mohou proměnit jedlé houby v nebezpečné. Jak poznáte, že k tomu došlo? Když ji nakrojíte

1350
Sdílejte

Jak poznáte, že houba přemrzla? Taková houba je měkčí, vodnatá a při nakrojení se rozpadá. Má vybledlou barvu klobouku a póry pod kloboukem se zbarvují do šeda. Tento vzhled většinou odradí lidi od konzumace.

Nebezpečí spočívá nejen v možných zdravotních potížích, ale také v tom, že změněný vzhled může vést k záměně jedlého druhu za jedovatý. U přemrzlých hub nestačí ořezat okraje, protože bakterie a plísně jsou již v celé houbě.

Otrava přemrzlými houbami se projevuje zvracením, průjmem a bolestí břicha, ale může být i vážnější. Co se týče skladování hub v mrazáku, pokud jsou houby zdravé a předem povařené nebo podušené, je jejich zmrazení bezpečné. Po rozmrazení by se však neměly znovu zamrazovat, protože by to vedlo k podobným problémům jako u přemrzlých hub v přírodě.

Kam dál?

Tyto 2 věci ničí játra a zvyšují riziko rakoviny: Nejsou ohroženi jen starší, trpí už i mladí!

Toto je hlavní důvod, proč jsou lidé po 50-tce častěji onemocní: Držte se těchto 3 klíčových kroků, radí známý lékař!

Ranní dilema vyřešeno. Stomatolog radí, kdy je čištění zubů nejzdravější

Lékaři bijí na poplach. Těchto třináct různých typů rakoviny spojuje jedna příčina

Jak poznáte, že jste zdraví? Odpověď hledejte v posteli, v zrcadle i na záchodě

Další články