Přízemní mrazíky mohou proměnit jedlé houby v nebezpečné. Jak poznáte, že k tomu došlo? Když ji nakrojíte

114
Sdílejte

Jak poznáte, že houba přemrzla? Taková houba je měkčí, vodnatá a při nakrojení se rozpadá. Má vybledlou barvu klobouku a póry pod kloboukem se zbarvují do šeda. Tento vzhled většinou odradí lidi od konzumace.

Nebezpečí spočívá nejen v možných zdravotních potížích, ale také v tom, že změněný vzhled může vést k záměně jedlého druhu za jedovatý. U přemrzlých hub nestačí ořezat okraje, protože bakterie a plísně jsou již v celé houbě.

Otrava přemrzlými houbami se projevuje zvracením, průjmem a bolestí břicha, ale může být i vážnější. Co se týče skladování hub v mrazáku, pokud jsou houby zdravé a předem povařené nebo podušené, je jejich zmrazení bezpečné. Po rozmrazení by se však neměly znovu zamrazovat, protože by to vedlo k podobným problémům jako u přemrzlých hub v přírodě.

Kam dál?

Vědci se shodli na tom, že konzumace kávy může mít negativní dopady na zdraví. Denně nejvýše tři kafe. Jinak si koledujete o infarkt nebo mrtvici

5 běžných věcí, které nikdy nedělejte, když máte prázdný žaludek. Dávejte pozor na léky, žvýkačky i hádky s partnerem!

V České republice se opět zvyšuje počet případů onemocnění covidem-19. V těle se může usadit nadlouho, varuje Hořejší

Říká se, že smrt začíná ve střevech. Očistěte střeva a bojujte se zánětem pomocí TÉTO SMĚSI!

Proč by se mělo jíst jedno jablko denně? Pomůže hubnout, zažene chuť na sladké, posílí imunitu a zbaví vás zácpy

Další články