Přízemní mrazíky mohou proměnit jedlé houby v nebezpečné. Jak poznáte, že k tomu došlo? Když ji nakrojíte

1313
Sdílejte

Jak poznáte, že houba přemrzla? Taková houba je měkčí, vodnatá a při nakrojení se rozpadá. Má vybledlou barvu klobouku a póry pod kloboukem se zbarvují do šeda. Tento vzhled většinou odradí lidi od konzumace.

Nebezpečí spočívá nejen v možných zdravotních potížích, ale také v tom, že změněný vzhled může vést k záměně jedlého druhu za jedovatý. U přemrzlých hub nestačí ořezat okraje, protože bakterie a plísně jsou již v celé houbě.

Otrava přemrzlými houbami se projevuje zvracením, průjmem a bolestí břicha, ale může být i vážnější. Co se týče skladování hub v mrazáku, pokud jsou houby zdravé a předem povařené nebo podušené, je jejich zmrazení bezpečné. Po rozmrazení by se však neměly znovu zamrazovat, protože by to vedlo k podobným problémům jako u přemrzlých hub v přírodě.

Kam dál?

Zdravý krevní oběh a více energie díky tomuto přírodnímu lektvaru: Domácí recept, který posílí vaše tělo

Většina Čechů nerozpozná příznaky mozkové mrtvice: Každá minuta rozhoduje o životě! Jak (si) zachránit život?

Podle nejcitovanější české vědkyně v oboru gerontologie a geriatrie profesorky Topinkové Češi přestávají být zdraví přibližně ve věku 62 let

Pokud se u vás objeví tyto příznaky na rukou nebo břiše, můžete mít cukrovku, aniž byste o tom věděli

Močení ve sprše může vést k infekcím i problémům s ledvinami : Zdánlivě nevinný zvyk může mít nepříjemné dopady na zdraví, varuje lékařka

Další články