Přízemní mrazíky mohou proměnit jedlé houby v nebezpečné. Jak poznáte, že k tomu došlo? Když ji nakrojíte

1216
Sdílejte

Jak poznáte, že houba přemrzla? Taková houba je měkčí, vodnatá a při nakrojení se rozpadá. Má vybledlou barvu klobouku a póry pod kloboukem se zbarvují do šeda. Tento vzhled většinou odradí lidi od konzumace.

Nebezpečí spočívá nejen v možných zdravotních potížích, ale také v tom, že změněný vzhled může vést k záměně jedlého druhu za jedovatý. U přemrzlých hub nestačí ořezat okraje, protože bakterie a plísně jsou již v celé houbě.

Otrava přemrzlými houbami se projevuje zvracením, průjmem a bolestí břicha, ale může být i vážnější. Co se týče skladování hub v mrazáku, pokud jsou houby zdravé a předem povařené nebo podušené, je jejich zmrazení bezpečné. Po rozmrazení by se však neměly znovu zamrazovat, protože by to vedlo k podobným problémům jako u přemrzlých hub v přírodě.

Kam dál?

1 červená řepa, 2 mrkve a 1 jablko: Nejrychlejší detox, prevence nemocí a posílení imunity !

Dětská lékařka přináší pět praktických rad, jak snížit nemocnost dětí během zimy

Chřipka je virové onemocnění, které postihuje dýchací cesty. Abychom tělu pomohli se s touto infekcí co nejlépe vypořádat měli bychom jíst…

Každý desátý člověk trpí syndromem neklidných nohou. Může souviset s jinou nemocí. Jak ho poznat…

Pokud chcete, aby vaše imunita byla silnější a psychika odolnější, tak pečujte o střeva. I malé změny přinesou skvělé výsledky

Další články