Bujaré večírky první republiky: Čemu holdovali Lída Baarová, Hugo Haas a další. Adina Mandlová dokonce autem srazila chodce

398
Sdílejte

Kokain byl jeho oblíbenou drogou, a i když mu často způsoboval záchvaty beznaděje, nedokázal se ho vzdát. Jeho životní styl byl poznamenán nejen drogami, ale i milostnými aférami, přestože jeho oficiální partnerkou byla Adina Mandlová, herečka, po které toužily tisíce mužů.

Adina Mandlová: Femme fatale s neřestným životem

Adina Mandlová byla symbolem krásy a luxusu. Její večírky byly legendární, stejně jako její záliba v drahém alkoholu a společnosti bohémských umělců. Mandlová si často dopřávala luxusní šampaňské a francouzské likéry. Stejně jako Hugo Haas, i ona si užívala kokainu, což se jí jedné noci stalo osudným. Během jednoho divokého večírku se vydala na projížďku autem, které řídila její kamarádka Berta. V opilosti srazily chodce, který později zemřel. Díky svým konexím se Mandlové podařilo vyhnout vážným následkům a mohla si dál užívat života plného večírků.

Lída Baarová: Smutná královna alkoholu

Lída Baarová, slavná česká herečka, byla známá nejen svým talentem, ale také slabostí pro alkohol. Její vztah s alkoholem byl veřejným tajemstvím a Baarová se často objevovala na večírcích, kde nešetřila šampaňským a vínem. Její kariéra byla slibná, ale vztah s Josephem Goebbelsem, jedním z nejmocnějších mužů Třetí říše, ji přivedl na scestí. Po válce byla odsuzována za kolaboraci s nacisty a její sny o kariéře v Hollywoodu se rozplynuly. Alkohol se stal jejím útočištěm až do její smrti v roce 2000.

Kam dál?

Vzpomínky na školní pomůcky z dob minulého režimu, které používaly Husákovy děti : Modré sešity, čínská pera a klovatina

Fronty za socialismu : Na maso, banány, mandarinky i toaletní papír ! Nedostatkové bylo také dětské oblečení

Retro sladkosti : Vlnky, Antiperle nebo Tang to už dnešní děti neznají. Vzpomínáte si na všechny?

Pamatujete si na všechny zmrzliny z dob socialismu? Některé se prodávají ještě do dnes

Jaké byly brigády za dob socialismu : Kdo to nezažil, ten nepochopí. Vzpomínáte, jak to tehdy fungovalo?

Další články