Řezník na Liberecku odkupoval nemocná či dokonce umírající prasata a prodával maso do restaurací

478
Sdílejte

Tento nelegální obchod fungoval až do roku 2017. Řezník spolupracoval s vedoucími velkochovů, od kterých kupoval nemocná selata a prasnice. Jeho komplic pak zvířata porážel v garáži, zatímco řezník dohlížel na porcování a distribuci masa. Celý proces probíhal v hygienicky nevhodných podmínkách a bez jakéhokoli veterinárního dohledu. Maso bylo distribuováno nejen do restaurací, ale také k desítkám individuálních odběratelů.

Skupina, která zahrnovala řezníka, bourače a další pomocníky z chovatelských podniků, postupovala velmi opatrně a konspirativně. Místo, kde se maso zpracovávalo, nazývali „základnou“ a prasata označovali kódovými názvy jako „vokurky“ či „banány“. Některá zvířata byla tak nemocná, že nebyla schopná pohybu, a byla označována jako „ležáci“.

Kam dál?

Podle vědců dokáže lidské tělo vnímat příchod smrti díky čichu. Nos dobře ví, kdy se blíží konec

Otřesného chování se na dovolené : Čech v Egyptě vyryl jméno „Láďa“ do krunýře želvy. Vrchol krutosti, zuří lidé

Tragické úmrtí českého chlapce v Německu: Policie již zná výsledky pitvy. Roli hrál poslední vlak

10 běžných věcí, které nosí smůlu. Dávejte pozor na sůl, suvenýry z cest i divné dárky. Máte je doma i vy!

Průzkum ukázal, že muži v seznamkách míří příliš vysoko. Jsou nároční a proto zůstávají sami

Další články