Řezník na Liberecku odkupoval nemocná či dokonce umírající prasata a prodával maso do restaurací

457
Sdílejte

Tento nelegální obchod fungoval až do roku 2017. Řezník spolupracoval s vedoucími velkochovů, od kterých kupoval nemocná selata a prasnice. Jeho komplic pak zvířata porážel v garáži, zatímco řezník dohlížel na porcování a distribuci masa. Celý proces probíhal v hygienicky nevhodných podmínkách a bez jakéhokoli veterinárního dohledu. Maso bylo distribuováno nejen do restaurací, ale také k desítkám individuálních odběratelů.

Skupina, která zahrnovala řezníka, bourače a další pomocníky z chovatelských podniků, postupovala velmi opatrně a konspirativně. Místo, kde se maso zpracovávalo, nazývali „základnou“ a prasata označovali kódovými názvy jako „vokurky“ či „banány“. Některá zvířata byla tak nemocná, že nebyla schopná pohybu, a byla označována jako „ležáci“.

Kam dál?

Jak často byste měli mít pohlavní styk v manželství? Pokud je to méně než TOTO ČÍSLO, hrozí riziko rozvodu!

NASA zveřejnila pochmurnou prognózu o konci života na Zemi

Na jihu Moravy mají lidé kvůli suchu zákaz zalévat zahrady. Hrozí pokuty

Tohle vám může zničit vztah! 6 věcí, které muži na ženách nemají rádi

Armáda chce nové polní kuchyně. Ministerstvo obrany proto rozjelo ve velkém nákupy nových kuchyní za více než čtyři miliardy korun

Další články