Ivan Bartoš končí v čele Pirátů. Rezignovalo celé vedení strany

512
Sdílejte

Zdůraznil, že strana potřebuje nový impuls ve vedení. Proto se rozhodl odstoupit a neucházet se o post předsedy v nadcházejících volbách.

Toto rozhodnutí je reakcí na neúspěch strany v krajských volbách, kde Piráti obhájili pouze tři z původních 99 mandátů. Již po vyhlášení výsledků Bartoš naznačil, že je připraven svou funkci opustit. Kromě Bartoše rezignovala i místopředsedkyně Klára Kocmanová, europoslankyně Markéta Gregorová a zastupitelka Dominika Poživilová Michailidu. Jana Holomčík Leitnerová, další místopředsedkyně, podala rezignaci již dříve.

Markéta Gregorová, místopředsedkyně strany, uvedla, že předsednictvo chtělo dát členům strany možnost zvolit si nové vedení, které by lépe odpovídalo současným prioritám strany. Bartoš vedl Piráty přibližně 15 let a pod jeho vedením se strana v roce 2021 stala součástí vlády. V poslední době však čelil kritice za digitalizaci stavebního řízení, a to jak od starostů, tak od koaličních partnerů.

Kam dál?

Vláda se rozhodla poskytnout finanční pomoc domácnostem, které byly zasaženy povodněmi, a to ve výši 40 tisíc korun na každou postiženou domácnost

Prezidentský pár se stal terčem kritiky kvůli své plánované cestě do USA : Výčitky kvůli povodním, lidé závidí fotku sochy Svobody i chléb se solí

Agáta se bojí o život! Lituje, že potkala Soukupa. Mít s ním, dítě byla chyba řekla…

Zemřela slavná herečka Maggie Smithová, profesorka McGonagallová z Harryho Pottera

O Dominice Gottové (51) nebylo dlouhou dobu ani vidu, ani slechu. Je psychicky na dně a bez peněz

Další články