Věděli jste,že jogurt snižuje tlak, urychluje hubnutí a ničí lupy ? Je to bílý zázrak, který máte doma v lednici

4482
Sdílejte

Nutričně bohatá potravina

Jogurty jsou naplněné důležitými živinami. Obsahují bílkoviny, vápník, fosfor a vitamíny A, B a D. Díky probiotickým kulturám je laktóza částečně rozštěpena, což činí jogurt snadno stravitelným i pro lidi s laktózovou intolerancí, ba jim může dokonce pomoci zlepšit trávení.

Ideální volba při hubnutí

Kvalitní jogurt je ideální na snídani s ovocem, neslazeným müsli a oříšky či semínky. Bílkoviny vás zasytí a podporují budování svalů, které jsou klíčové pro vysoký bazální metabolismus. Jogurt také obsahuje vápník ve velmi dobře vstřebatelné formě, což pomáhá udržovat svalovou hmotu a podporuje odbourávání tuků.

Můžete jej přidávat do různých jídel – od ovesných kaší, koktejlů, polévek až po teplá jídla na indický způsob. Nahraďte jím majonézu v salátech či pomazánkách a objevte jeho univerzální využití.

Posílení imunity

Jogurty jsou vynikajícím způsobem, jak posílit imunitní systém, zejména během podzimu a zimy. Obsahují mnoho živin a probiotických mikroorganismů, které jsou nezbytné pro naše zdraví. Každá jogurtová kultura je jiná, a proto je dobré je střídat, aby vaše trávení mělo prospěch z různých druhů.

Zdravé srdce a nízký tlak

Jogurty přispívají k zdraví kostí, zubů i střev, ale také mají pozitivní vliv na srdeční činnost a krevní tlak. Bílkoviny a bioaktivní peptidy, které vznikají při trávení mléka, mají antimikrobiální, protivirové a imunomodulační účinky. Pro ženy je důležité vědět, že nemoci srdce a cév mohou být skryté a prevence správným životním stylem je klíčová.

Psychická pohoda

Probiotické kultury v jogurtu podporují správnou funkci metabolismu. Výzkumy naznačují, že laktobacily mohou mít pozitivní vliv na léčbu depresí, podobně jako psychofarmaka. Tím, že udržujete svou střevní mikroflóru zdravou, přispíváte i k lepšímu psychickému stavu.

Kam dál?

Proč by se mělo jíst jedno jablko denně? Pomůže hubnout, zažene chuť na sladké, posílí imunitu a zbaví vás zácpy

Stačí fotka a aplikace v mobilu ukáže, jestli vám hrozí rakovina

Šest věcí, které se vám stanou, když máte málo spánku. Tloustnete, hloupnete a také je nebezpečí vzniku alzheimera

Energy drinky stejně jako cigarety až od 18 let, navrhují poslanci. Připravili změnu zákona, jež by regulovala prodej

3 jednoduché metody, které vždy pomohou rychle vyléčit mykózu na nehtech

Další články