Ostružiny jsou darem přírody, který je již tisíce let ceněn pro své zdravotní benefity. Dříve sloužily jako lék na dnu a kýlu, dnes pomáhají s cholesterolem i cukrovkou

4496
Sdílejte

Ostružiny nejsou jen chutným doplňkem dezertů jako jsou koláče nebo zmrzlinové poháry, ale také darem přírody, který je již tisíce let ceněn pro své zdravotní benefity. Díky své bohaté historii a mnoha využitím jsou ostružiny často označovány za opravdový přírodní poklad. Předkové je využívali jako lék na různé zdravotní problémy, například dnu nebo kýlu, a dnes jsou stále vysoce ceněny pro jejich schopnost pomáhat snižovat hladinu cholesterolu a podporovat zdraví při cukrovce.Původ ostružin, latinsky označovaných jako Rubus fruticosus, je geograficky velmi rozmanitý. Tyto plody byly nalezeny v Evropě, Asii i Americe a jejich historie sahá až do doby železné před více než 2500 lety.

Kam dál?

Imunolog odhalil, který vitamín nás nejlépe chrání před viry: Většina ho přehlíží, ale právě on hlídá naše zdraví

Nespíte dost? Tělo rychleji stárne a hrozí nemoci. Dospávání o víkendu problém nevyřeší, varují odborníci

Co (ne)jíst po šedesátce? Potraviny, které nesvědčí vašemu mozku!

Nechápala jsem, proč nemůžu usnout, mám pořád špatnou náladu a bolí mě hlava. Když mi lékař doporučil TOTO, všechny příznaky zmizely

Vědci varují: Tento běžně používaný lék, může mírně zvyšovat riziko rakoviny!

Další články