Od té doby, kdy piji tento ÚŽASNÝ NÁPOJ mám dobrý krevní obraz, čistá střeva, játra a moje pleť září…

4482
Sdílejte

Kromě toho se někteří odborníci domnívají, že šťáva z červené řepy může zlepšit schopnost těla absorbovat živiny. Studie, kterou provedla Newcastle University of London, odhalila zjištění – suplementace anorganických dusičnanů a řepné šťávy pomohla snížit krevní tlak. To může být prospěšné pro lidi s rizikem kardiovaskulárních onemocnění.

Jak působí konzumace červené řepy na náš organismus:

  • Příznivě působí na celý srdečně-cévní systém
  • Pročišťuje krev, játra, žlučník, ledviny a střeva
  • Snižuje krevní tlak
  • Přirozeně posiluje imunitu
  • Uvolňuje zácpu
  • Zvyšuje výdrž při fyzické činnosti, u sportovců
  • Zlepšuje trávení
  • Zlepšuje stav pleti, vlasů a nehtů
  • Vhodná je při ateroskleróze
  • Pomáhá při rekonvalescenci i po chemoterapii
  • Zlepšuje zrak
  • Pozitivně působí při anémii – chudokrevnosti
  • Doporučuje se jako prevence rakoviny
  • Dobrá je i během těhotenství

Chcete-li získat z této zdravé zeleniny maximum, připravte si ji ve fermentové verzi – KVAS.

CVIKLOVÝ KVAS

Fermentační proces zvyšuje biologickou dostupnost červené řepy a dostanete řadu enzymů a dobrých bakterií.

Na kvas z červené řepy potřebujete tyto INGREDIENCE:

  • velká zavařovací sklenice nebo džbán o objemu 3 litry
  • víčko s dírkami nebo gázu na uzavření
  • 700 gramů červené řepy
  • 2 polévkové lžíce mouky nebo 2 kousky staršího žitného či tmavého chleba
  • 200 gramů cukru (bílý nebo hnědý, ne však med, neboť ten kvašení brzdí)
  • 100 gramů rozinek

Příprava

Vezměte čerstvě omytou červenou řepu, oloupejte ji, nakrájejte na kostičky nebo tenké plátky a vložte ji do džbánu.

Přidejte rozinky, mouku a cukr.

Zalijte to převařenou, ale již vyhlazenou vodou a vše dobře zamíchejte (někteří lidé ještě přidávají vodu z kysaného zelí nebo kombuchy, aby podpořili kvašení).

Uzavřete nádobu víkem s dírkami nebo gázou (aby kvas mohl dýchat) a nechte to stát doma na teplém místě 6 až 7 dní.

Každý den obsah 2krát promíchejte a případně odstraňte z povrchu pěnu, pokud se vytvořila.

Po týdnu nálev přeceďte přes čistou gázu a kvas z červené řepy máte hotový. Zbytek můžete vyhodit do koše.

Chuť kvasu bude jemně kyselá, slaná a zemitá. Pro tělo je však extrémně zdravý a kromě toho na krev má alkalizační neboli zásaditý účinek.

Kam dál?

S následky onemocnění se doteď potýkají stovky až nižší tisíce lidí. „Nikoho to nezajímá,“ stěžují si pacienti

Kdy a co snídat? Existují určitá pravidla, která se vyplatí dodržovat. Klíčových je 12 hodin. Noční půst zrychluje metabolismus a podporuje hubnutí

Dlouhodobý průzkum překvapil vědce. Částice inkoustu se hromadí v lymfatických uzlinách a je třikrát větší riziko rakoviny při tetování větším než dlaň

Každý třetí Čech má v rodině někoho s rakovinou.Každoročně odhalí lékaři rakovinu v počáteční fázi u desítek tisíc lidí

Jak zjistíte, jestli vám chřipka poškodila srdce? 7 varovných signálů, které byste nikdy neměli ignorovat…

Další články