7 denní chlebíček – hrnkový recept: Takový chleba v obchodě nekoupíte, vydrží vám měkký celý týden!

31864
Sdílejte

Nastavíme si troubu na 250 stupňů.

Vykynuté těsto vytvarujeme na bochníky a uložíme na plech nebo mísu vystlanou papírem pečení, nebo klasicky vymaštěnou vepřovým sádlem, případně olejem.

Chlebíček je důležité správně péct (tedy při správné teplotě), takže při teplotě 250 stupňů pečeme prvních 15 minut, pak snížíme na 220 stupňů a pečeme ještě asi 35 minut – každá trouba peče jinak, ale + – 5 minut by mělo stačit. Ještě horký chlebík z trouby potřeme vodou a necháme vychladnout. Skladujeme jako klasické pečivo, je výborný! já skladuji chlebík zabalený v plátěné utěrce.

Kam dál?

Lehký dort Jaffa: Je ideální i pro děti, protože obsahuje spoustu vymačkané pomerančové šťávy

Úžasný vrstvený salát: Zkusila jsem ho jednou a od nynějška ho dělám na každou oslavu!

Moka roláda. Tento elegantní a lahodný dezert je ideální pro všechny milovníky kávy

Neuvěřitelně chutné čokoládovo-tvarohové muffiny

Tři saláty z červené řepy, které si můžete vychutnat po celý rok

Další články