4 pokojové rostliny, které nejvíce „požírají“ plísně, houby a vlhkost v bytě!

3992
Sdílejte

Plíseň je velmi záludný druh houby. Kromě toho, že na stěnách s černými fleky působí neesteticky, způsobuje i nepříjemný zápach. Plíseň způsobuje vážná onemocnění, jako jsou alergie, infekce horních cest dýchacích a astma. Vlhkost a spóry hub můžete snížit o 40–60 % umístěním pouhých čtyř pokojových rostlin doma.

Rostliny, které absorbují přebytečnou vlhkost

1) Spathiphyllum, nebo, jak se také nazývá, ženský květ. Odborník doporučuje umístit tuto květinu do ložnice. Tato rostlina dobře snáší stín a miluje vysokou vlhkost. Rostlina je ideální pro místa náchylná k tvorbě plísní. Spathiphyllum absorbuje vlhkost přes velké listy. Čím větší květ, tím lépe bude bojovat s plísní. Tato rostlina také účinně přeměňuje oxid uhličitý na kyslík a také pohlcuje nepříjemné pachy.


2) Sansevieria, čili tchýn jazyk. Jedna z nejoblíbenějších pokojových rostlin v bytech. Její dlouhé husté listy dokonale absorbují přebytečnou vlhkost v domě. Rostlině se daří v místnostech s jasným světlem a v teplých místnostech. Dokonce lze umístit i do koupelen, kde kromě boje proti plísním odstraní i toxické výpary z čistících prostředků.


3) Anglický břečťan hedera. Stálezelená rostlina, která krásně roste na stěnách, přilne ke vzdušným kořenům. Ideální do koupelny nebo kuchyně. Preferuje vlhký vzduch, nemá rád přímé sluneční světlo. Vědci dokázali, že tato rostlina je přirozený vzduchový filtr. Odstraňuje těžké sloučeniny jako benzen, formaldehyd a trichlorethylen. Je nenáročný na péči, takže ho není třeba vydatně zalévat.


Kam dál?

Proč by se mělo jíst jedno jablko denně? Pomůže hubnout, zažene chuť na sladké, posílí imunitu a zbaví vás zácpy

Stačí fotka a aplikace v mobilu ukáže, jestli vám hrozí rakovina

Šest věcí, které se vám stanou, když máte málo spánku. Tloustnete, hloupnete a také je nebezpečí vzniku alzheimera

Energy drinky stejně jako cigarety až od 18 let, navrhují poslanci. Připravili změnu zákona, jež by regulovala prodej

3 jednoduché metody, které vždy pomohou rychle vyléčit mykózu na nehtech

Další články