Food Waste Institut plánuje zavádět edukativní programy pro školáky, spolupracovat s obcemi a obchodníky, aby společně nalezli efektivní způsoby, jak snížit plýtvání. „Chceme vzdělávat děti, aby přenesly získané poznatky do svých rodin. Spoluprácí s obcemi a obchodníky vytvoříme platformu pro sdílení fungujících řešení,“ vysvětluje Kubíčková.Jedním z dalších důležitých cílů institutu je osvěta a šíření informací mezi lidi. „Budeme spolupracovat s projekty jako Nesnězeno či Zachraň jídlo a zajišťovat, aby lidé měli přístup k ověřeným a relevantním informacím,“ říká Kubíčková.Zároveň se institut zaměří na spolupráci s obchodníky, kteří již podnikají kroky ke snížení plýtvání, jako je snižování cen potravin před jejich expirací nebo umisťování informací o správném skladování potravin do letáků.Institut bude hledat finance prostřednictvím sponzorů a grantů, aby mohl pořádat workshopy a další aktivity zaměřené na prevenci plýtvání potravinami. Kubíčková uzavírá: „Chceme se stát profesionálně řízeným spolkem, který bude dlouhodobě fungovat a přispívat k větší udržitelnosti v oblasti potravin.“
Kam dál?
- Smrt novorozence nedaleko Vsetína. Bezvládné tělíčko našli v žumpě
- Tisíce dětí z Ukrajiny se nevešly do škol. Praha apeluje na nově příchozí uprchlíky, aby si vybrali jiné město
- Dozrál čas na zavedení zkrácené vojenské služby? Češi nejsou proti
- Česko v první polovině roku vydělalo na ukrajinských uprchlících 4,4 miliardy. Příjmy státu z daní a pojištění zaplaceného uprchlíky už vysoce přesahují výdaje z rozpočtu na ně