Food Waste Institut plánuje zavádět edukativní programy pro školáky, spolupracovat s obcemi a obchodníky, aby společně nalezli efektivní způsoby, jak snížit plýtvání. „Chceme vzdělávat děti, aby přenesly získané poznatky do svých rodin. Spoluprácí s obcemi a obchodníky vytvoříme platformu pro sdílení fungujících řešení,“ vysvětluje Kubíčková.Jedním z dalších důležitých cílů institutu je osvěta a šíření informací mezi lidi. „Budeme spolupracovat s projekty jako Nesnězeno či Zachraň jídlo a zajišťovat, aby lidé měli přístup k ověřeným a relevantním informacím,“ říká Kubíčková.Zároveň se institut zaměří na spolupráci s obchodníky, kteří již podnikají kroky ke snížení plýtvání, jako je snižování cen potravin před jejich expirací nebo umisťování informací o správném skladování potravin do letáků.Institut bude hledat finance prostřednictvím sponzorů a grantů, aby mohl pořádat workshopy a další aktivity zaměřené na prevenci plýtvání potravinami. Kubíčková uzavírá: „Chceme se stát profesionálně řízeným spolkem, který bude dlouhodobě fungovat a přispívat k větší udržitelnosti v oblasti potravin.“
Kam dál?
- V Polsku zemřela tříletá dívenka po otravě jedem na krysy. Dispečer odmítl poslat sanitku
- Zemřel mladý slovenský hokejista Adam Uličný. Zanechal dojemný dopis na rozloučenou
- Mladík (16) se přiznal k dvojnásobné vraždě. Jaký ho čeká osud? Policisté zveřejnili detaily o jeho životě
- Opilá žena v Brně zdemolovala posezení vinotéky, prý se bránila před satanem a upíry