Food Waste Institut plánuje zavádět edukativní programy pro školáky, spolupracovat s obcemi a obchodníky, aby společně nalezli efektivní způsoby, jak snížit plýtvání. „Chceme vzdělávat děti, aby přenesly získané poznatky do svých rodin. Spoluprácí s obcemi a obchodníky vytvoříme platformu pro sdílení fungujících řešení,“ vysvětluje Kubíčková.Jedním z dalších důležitých cílů institutu je osvěta a šíření informací mezi lidi. „Budeme spolupracovat s projekty jako Nesnězeno či Zachraň jídlo a zajišťovat, aby lidé měli přístup k ověřeným a relevantním informacím,“ říká Kubíčková.Zároveň se institut zaměří na spolupráci s obchodníky, kteří již podnikají kroky ke snížení plýtvání, jako je snižování cen potravin před jejich expirací nebo umisťování informací o správném skladování potravin do letáků.Institut bude hledat finance prostřednictvím sponzorů a grantů, aby mohl pořádat workshopy a další aktivity zaměřené na prevenci plýtvání potravinami. Kubíčková uzavírá: „Chceme se stát profesionálně řízeným spolkem, který bude dlouhodobě fungovat a přispívat k větší udržitelnosti v oblasti potravin.“
Kam dál?
- Letíte poprvé? Co dělat, aby váš odlet proběhl hladce a v pohodě? Průvodce krok za krokem z domova až do letadla
- Řezník na Liberecku odkupoval nemocná či dokonce umírající prasata a prodával maso do restaurací
- Psychika. Jak přestat řešit, co si o vás myslí ostatní ? Zakažte si domněnky a nepřeceňujte své chyby
- Průzkum odhalil, že si lidé často nemyjí ruce ani po návštěvě WC. Důvod vědce překvapil