Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

325
Sdílejte

Třes rukou

Třes rukou je běžný jev, který se vyskytuje u každého člověka, například při navlékání nitě do jehly. Tento fyziologický třes může být výraznější při nedostatku spánku nebo nadměrné konzumaci kofeinu. Esenciální třes se objevuje v pažích a rukou při různých manuálních činnostech nebo při jídle a může poukazovat na dlouhodobě potlačované psychické problémy nebo neurologická onemocnění, jako je Parkinsonova choroba. Specifický „Parkinsonský třes“ obvykle postihuje jednu ruku a je výraznější i v poměrně klidové pozici.

Covidové nehty

Zdravotní problémy mohou reflektovat i tzv. covidové nehty, na které upozornili britští odborníci v roce 2021. Nehty po prodělané infekci obnovují svůj růst, což může způsobit, že na nich zůstanou viditelné linie. Tento jev vysvětlil britský epidemiolog Tim Spector na sociální síti X.

Sledováním těchto příznaků na rukou můžeme včas odhalit některé závažné nemoci a vyhledat lékařskou pomoc.

Kam dál?

Tento kořen je skutečný dar přírody! Snižuje hladinu cukru, cholesterolu, tlak v krvi, bolesti kloubů a ledvinové kameny mizí, jako by ani nikdy nebyly…

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Sprchovat se ráno nebo večer? Odborníci mají jasno. Jejich zjištění asi nikoho moc nepotěší

Další články