Fica operovali dva lékařské týmy. Operace trvala pět hodin, jeho stav je velmi vážný

1003
Sdílejte

Ministr životního prostředí Tomáš Taraba informoval krátce před půlnocí, že operace proběhla úspěšně a premiér je mimo bezprostřední ohrožení života.Atentátník Juraj Cintula, jednasedmdesátiletý spisovatel z Levic, je známý svým spojením s proruskými polovojenskými skupinami. K útoku se údajně rozhodl po prezidentských volbách, motivován Ficovými útoky na veřejnoprávní média.

Policie obvinila Cintulu z pokusu o úkladnou vraždu na chráněné osobě, za což mu hrozí trest 25 let až doživotí. Momentálně je držen ve vazbě Národní kriminální agentury v Nitře. Podle televize Markíza se atentátník vyjádřil, že je na svůj čin hrdý.Cintula již koncem dubna protestoval proti Ficově vládě na výjezdním zasedání v Dolné Krupé nedaleko Trnavy. Policie také několik hodin prohledávala jeho byt v Levicích, odkud odvezla jeho manželku k výpovědi.

Slovenská média označila atentát na premiéra za ránu do srdce společnosti, která čelí rostoucí bezpečnostní krizi a společenskému chaosu. Média spekulují i o profesionalitě zásahu Ficovy ochranky.

Ředitelka banskobystrické nemocnice Miriam Lapuníková potvrdila, že operace trvala pět hodin a Ficův stav je nyní stabilizovaný, ale stále velmi vážný. Televize Markíza však hlásí, že premiér je po operaci stále v ohrožení života, což odporuje prohlášením místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy, kteří tvrdí, že Ficův stav je stabilizovaný.

Kam dál?

Herečka Shannen Dohertyová nedávno otevřeně promluvila o svém boji s rakovinou. Rakovinné buňky se u mě změnily, je to jako budíček, říká

Herec Oldřich Vlach se potýká se zdravotními problémy a zrušil veškeré své pracovní závazky, včetně odpojení telefonu

Podívejte se, co si čeští sportovci oblečou pro start olympiády : Batikovaný župan, plášť z chemie? Kolekce rozdělila internet, chválu pějí slavní

Svatební veselí hokejového mistra světa Davida Tomáška : : Chlastačka s trofejí!

Velký návrat Terezy Brodské do ULICE

Další články