David Rath: Vězení je jako rána pěstí. Popsal drsné chvíle ve vězení: Stěny cely pomazané výkaly, zvratky i totální bezmoc a strach o život

985
Sdílejte

Rath se v rozhovoru vyjádřil i k přísným bezpečnostním opatřením během transportů k soudu. Byla mu nabízena neprůstřelná vesta a jezdily falešné policejní kolony, aby se zamezilo případným útokům či pokusům o osvobození. Strachoval se dokonce o svůj život.

Na závěr popsal, že ve vězení potkal řadu chytrých lidí s pevnými zásadami, kteří se do potíží dostali kvůli neuváženému zapletení do problematických obchodů. Dle jeho názoru jsou tresty za hospodářskou kriminalitu často nepřiměřeně přísnější než za násilné činy jako vraždy, což by se mělo změnit.

Rozhovor s Davidem Rathem nabízí jedinečný vhled do uvažování někdejšího vysoce postaveného politika, který se po odmítnutí přiznat vinu v korupčních kauzách dostal až za mříže. Popis prvních dnů ve vězení a psychického vypětí, které Rath zažíval, působí velmi sugestivně a autenticky. Jeho vyprávění o kauze s údajnými úplatky v krabici od vína a o fungování české politické scény zase vyvolává řadu otázek o pozadí celého případu a o tom, do jaké míry je v politice rozšířené uplácení a zneužívání moci pro osobní prospěch. Rathův příběh nabízí odstrašující příklad pádu mocného politika do hlubin kriminálního světa, před nímž by měl mít respekt každý.

Kam dál?

Svatební veselí hokejového mistra světa Davida Tomáška : : Chlastačka s trofejí!

Velký návrat Terezy Brodské do ULICE

Pařmenka Bohdalová to rozjela ve Varech na festivalu : Řádila na parketu s fešným mladíkem

„Romane, skoč!“ žačka deváté třídy v obci Parchovany byla obviněna z účasti na sebevraždě svého spolužáka. Údajně ho povzbuzovala, aby skočil ze střechy školy

Tahle jízda není vaše, pane! Jaromír Jágr byl s přítelkyní vyhozen z taxi a musel čekat na další vůz

Další články