Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

15359
Sdílejte

Postup:

Příprava těsta:

    • Rozmrazte listové těsto podle pokynů na obalu. Rozválejte na pomoučněném povrchu na tloušťku přibližně 5 mm. Těsto vložte do vymazané a moukou vysypané formy, propíchejte vidličkou a pečte v předehřáté troubě na 200 °C asi 15 minut, nebo dokud není zlatavě křupavé. Nechte vychladnout.Příprava krémové náplně:
      • V kastrůlku přiveďte k varu 400 ml mléka s vanilkovým luskem rozříznutým podélně (nebo vanilkový extrakt).
      • Ve směsi žloutků, cukru a kukuřičného škrobu rozmíchejte zbytek mléka, až vznikne hladká směs. Tuto směs pomalu a za stálého míchání přilévejte do horkého mléka. Vařte na mírném ohni, dokud směs nezhoustne.
      • Krém odstavte z ohně, odstraňte vanilkový lusk a nechte mírně vychladnout. Poté krém promíchejte do hladka a nechte úplně vychladnout. Smíchejte s ušlehanou smetanou a rozetřete na vychladlé těsto.

Kam dál?

Výborné pečivo nasladko vám zpříjemní rána

Dýňovo-cuketové placky jsou ještě lepší než bramborové. Zlatavé, křupavé a chutné!

Výborné, kynuté buchty jako od babičky: Vaše děti je budou zbožňovat!

Nejchutnější tvarohové koláčky s ostružinami, jaké jsem kdy jedl!

Balkánská zeleninová pasta. Jednoduchá na přípravu, posílí žíly a pročistí játra!

Další články