Dáváte dýško obsluze v restauraci ? Ne, mně ho v práci také nikdo nedává

2641
Sdílejte

Nejčastějším argumentem pro nedávání spropitného je to, že daný host také nedostává ve svém zaměstnání žádné spropitné. To je sice pravda, ale existují i jiné profese, kde se spropitné běžně dává, i když to není tak standardní jako v pohostinství. Jedná se například o řemeslníky, automechaniky, kadeřníky, kosmetičky apod.Spropitné se obvykle dává tam, kde se o nás někdo stará delší dobu. V restauraci nás číšník obsluhuje i několik hodin, v salonu krásy minimálně hodinu, v autoservisu může mít mechanik naše auto celý den. Je to jakýsi projev vděčnosti za péči a starostlivost.Na druhou stranu, spropitné se nedává prodavačům u pokladny, se kterými jsme v kontaktu jen pár vteřin, nebo obsluze na parkovišti či myčce aut. Tito lidé se o nás nijak zvlášť nestarají a je pravděpodobné, že jejich práci brzy nahradí roboti nebo automaty.

Kam dál?

Světový šampionát MotoGP v Brně má pro příští rok nový nevšední termín

Influenceři místo lékařů: Mladí lidé se v otázkách zdraví čím dál častěji obracejí na Tik Tok než v ordinaci

Tragédie v Chorvatsku: Dvouletou holčičku při sjezdu na tobogánu držel otec v náručí, dítě mu ale vyklouzlo, přeletělo okraj skluzavky a spadlo z výšky deseti metrů na betonovou plochu

„Můj muž padl zbytečně, zklamal jste.“ Zelenskyj čelil zatím nejvážnější kritice od začátku ruské invaze

Stát přestane od nového roku podporovat uprchlíky ve školách. Obrovská komplikace, reagují

Další články