Dáváte dýško obsluze v restauraci ? Ne, mně ho v práci také nikdo nedává

2570
Sdílejte

Nejčastějším argumentem pro nedávání spropitného je to, že daný host také nedostává ve svém zaměstnání žádné spropitné. To je sice pravda, ale existují i jiné profese, kde se spropitné běžně dává, i když to není tak standardní jako v pohostinství. Jedná se například o řemeslníky, automechaniky, kadeřníky, kosmetičky apod.Spropitné se obvykle dává tam, kde se o nás někdo stará delší dobu. V restauraci nás číšník obsluhuje i několik hodin, v salonu krásy minimálně hodinu, v autoservisu může mít mechanik naše auto celý den. Je to jakýsi projev vděčnosti za péči a starostlivost.Na druhou stranu, spropitné se nedává prodavačům u pokladny, se kterými jsme v kontaktu jen pár vteřin, nebo obsluze na parkovišti či myčce aut. Tito lidé se o nás nijak zvlášť nestarají a je pravděpodobné, že jejich práci brzy nahradí roboti nebo automaty.

Kam dál?

Vědci varují před jedním dnem v týdnu, kdy byste nikdy neměli podstoupit operaci

Pozor na platby v cizině : Mohou se prodražit i o stovky korun. Na co si dát pozor

Napětí mezi sourozenci často vyplouvá na povrch v okamžiku péče o rodiče a při dědictví

Nečekanou novinu připravil pro své zákazníky řetězec Tesco : Bude rozdávat potraviny zdarma. Zákazníci si však musí počkat do večera

Brazilský věštec Athos Salomé, přezdívaný „novodobý Nostradamus“ předpověděl, jak dopadne válka na Ukrajině. Varuje také před přírodními katastrofami

Další články