Nejčastějším argumentem pro nedávání spropitného je to, že daný host také nedostává ve svém zaměstnání žádné spropitné. To je sice pravda, ale existují i jiné profese, kde se spropitné běžně dává, i když to není tak standardní jako v pohostinství. Jedná se například o řemeslníky, automechaniky, kadeřníky, kosmetičky apod.Spropitné se obvykle dává tam, kde se o nás někdo stará delší dobu. V restauraci nás číšník obsluhuje i několik hodin, v salonu krásy minimálně hodinu, v autoservisu může mít mechanik naše auto celý den. Je to jakýsi projev vděčnosti za péči a starostlivost.Na druhou stranu, spropitné se nedává prodavačům u pokladny, se kterými jsme v kontaktu jen pár vteřin, nebo obsluze na parkovišti či myčce aut. Tito lidé se o nás nijak zvlášť nestarají a je pravděpodobné, že jejich práci brzy nahradí roboti nebo automaty.
Kam dál?
- Drsný rozchod po deseti letech. Manželé Iva a Marian, kteří se proslavili v reality show Výměna manželek už nejsou spolu
- Děsivý důsledek častého používání mobilu: Podívejte se, jak budou vypadat lidé v blízké budoucnosti !
- Náhlou vlnu nakažených norovirem hlásí z německého Stuttgartu. Na festivalu se nakazilo 700 lidí. Úřady hledají příčinu
- Nervózní ženy by měly pít šampaňské každý den. 3 důvody, proč tomu tak je…