O dávání spropitného v restauracích a snaží se vysvětlit, proč je to důležité a proč by se to mělo dělat. Dát spropitné není povinnost, ale je to projev slušnosti a vděčnosti za dobrou obsluhu.Pokud je host s obsluhou spokojený, měl by jí dát najevo své uznání nejen slovně, ale i finančně v podobě spropitného. Nepsané pravidlo říká, že by se mělo dávat kolem 10 % z celkové útraty, ale záleží na každém, kolik chce dát. Někteří lidé dávají více, jiní méně a někteří nedávají nic.
Kam dál?
- Pětiletá holčička může zemřít kdykoli. Rodiče jí splnili sen – svatbu princezny!
- Policisté v šoku: 69letý žák autoškoly nadýchal přes promile alkoholu
- Chyba se nenašla jen v maturitním testu z matematiky. Odborníci ji objevili i u přijímaček
- Toulavý pes v obtížích natahuje svou tlapu k cizím lidem a prosí o pomoc pro sebe a společníka