Dáváte dýško obsluze v restauraci ? Ne, mně ho v práci také nikdo nedává

2471
Sdílejte

O dávání spropitného v restauracích a snaží se vysvětlit, proč je to důležité a proč by se to mělo dělat.  Dát spropitné není povinnost, ale je to projev slušnosti a vděčnosti za dobrou obsluhu.Pokud je host s obsluhou spokojený, měl by jí dát najevo své uznání nejen slovně, ale i finančně v podobě spropitného. Nepsané pravidlo říká, že by se mělo dávat kolem 10 % z celkové útraty, ale záleží na každém, kolik chce dát. Někteří lidé dávají více, jiní méně a někteří nedávají nic.

Kam dál?

Důchodkyně Ludmila (65) po smrti dcery se stará o vnoučata a splácí hypotéku: ,,Bojím se, že umřu. Nechci je zde nechat samotné!“

Přehnaná očekávání a nucená romantika mohou být skutečnými zabijáky vztahů

Proč není dobré létat nachlazený ? Můžou hrozit vážné zdravotní komplikace

8 znamení, že zesnulí jsou nám nablízku a mají se dobře

V Mnichově vjelo úmyslně auto do davu demonstrantů. Zemřela žena, mezi 20 zraněnými jsou i děti

Další články