Dáváte dýško obsluze v restauraci ? Ne, mně ho v práci také nikdo nedává

2517
Sdílejte

O dávání spropitného v restauracích a snaží se vysvětlit, proč je to důležité a proč by se to mělo dělat.  Dát spropitné není povinnost, ale je to projev slušnosti a vděčnosti za dobrou obsluhu.Pokud je host s obsluhou spokojený, měl by jí dát najevo své uznání nejen slovně, ale i finančně v podobě spropitného. Nepsané pravidlo říká, že by se mělo dávat kolem 10 % z celkové útraty, ale záleží na každém, kolik chce dát. Někteří lidé dávají více, jiní méně a někteří nedávají nic.

Kam dál?

Jste líní nebo pracovití. Odborníci tvrdí, že vaše poloha ve spánku vám to prozradí

Samotářů přibývá. Samota ve stáří nemusí být nutně negativní, starším ženám prospívá

Matka usnula se zapnutým fénem. Jejímu dítěti museli amputovat prsty!

Dělba práce v rodinách? Podle nedávného průzkumu se ukazuje, že všechno oddřou ženy, muži jen vynášejí odpadky

Půlka Čechů si myslí, že politiky zajímají víc důchodci než mladí lidé

Další články