Dáváte dýško obsluze v restauraci ? Ne, mně ho v práci také nikdo nedává

2490
Sdílejte

O dávání spropitného v restauracích a snaží se vysvětlit, proč je to důležité a proč by se to mělo dělat.  Dát spropitné není povinnost, ale je to projev slušnosti a vděčnosti za dobrou obsluhu.Pokud je host s obsluhou spokojený, měl by jí dát najevo své uznání nejen slovně, ale i finančně v podobě spropitného. Nepsané pravidlo říká, že by se mělo dávat kolem 10 % z celkové útraty, ale záleží na každém, kolik chce dát. Někteří lidé dávají více, jiní méně a někteří nedávají nic.

Kam dál?

Jak si zajistit klidný spánek díky správné večeři: Co jíst, abyste rychle usnuli a spali nerušeně

Česko jako černá skládka německého odpadu. Jak dostat ilegální odpad z Německa do Česka? „Snadno,“ říká německý novinář

Nová data policie jsou alarmující : Sedm dětí chystalo vážné útoky

Řetězec s elektronikou Okay zkrachoval. Nepomohlo ani zavírání prodejen. Končí tak několik pokusů o záchranu

Od března platí úplný zákaz pálení trávy a listí na zahradě. Za přestupek lze uložit pokutu až 50 000 kč

Další články