Dáváte dýško obsluze v restauraci ? Ne, mně ho v práci také nikdo nedává

2704
Sdílejte

O dávání spropitného v restauracích a snaží se vysvětlit, proč je to důležité a proč by se to mělo dělat.  Dát spropitné není povinnost, ale je to projev slušnosti a vděčnosti za dobrou obsluhu.Pokud je host s obsluhou spokojený, měl by jí dát najevo své uznání nejen slovně, ale i finančně v podobě spropitného. Nepsané pravidlo říká, že by se mělo dávat kolem 10 % z celkové útraty, ale záleží na každém, kolik chce dát. Někteří lidé dávají více, jiní méně a někteří nedávají nic.

Kam dál?

Pokuta až 50 000 za pohřbení psa na vlastní zahradě, nahlašují všímaví sousedé

Česká republika se rozhodla zdvojnásobit svou expertní pomoc Ukrajině

Podvod za miliony v hradecké základce?! Podezřelé účetní pohyby odhalil audit. Škola nakupovala i alkohol

Průměrná mzda v Česku vzrostla na 49 402 korun

Televize Prima oznámila, že zastavuje natáčení seriálu ZOO Nové začátky

Další články