Dáváte dýško obsluze v restauraci ? Ne, mně ho v práci také nikdo nedává

2640
Sdílejte

O dávání spropitného v restauracích a snaží se vysvětlit, proč je to důležité a proč by se to mělo dělat.  Dát spropitné není povinnost, ale je to projev slušnosti a vděčnosti za dobrou obsluhu.Pokud je host s obsluhou spokojený, měl by jí dát najevo své uznání nejen slovně, ale i finančně v podobě spropitného. Nepsané pravidlo říká, že by se mělo dávat kolem 10 % z celkové útraty, ale záleží na každém, kolik chce dát. Někteří lidé dávají více, jiní méně a někteří nedávají nic.

Kam dál?

V Zoo Na Hrádečku na Jindřichohradecku nacpali lidé opičku čokoládou. Samice zvracela, měla bolesti a totálně jí selhal organismus. Musela být utracena

Každý z nás žije tři životy. Chraňte si je a buďte opatrní, koho si do nich pouštíte

Podle průzkumu by v případě vojenského útoku na Českou republiku bylo ochotno bránit svou zemi se zbraní v ruce 28 procent lidí

EU přitvrzuje vůči Sheinu a Temu: Nebezpečné zboží z Číny ohrožuje zdraví i evropské podniky

Tragický osud: Ženu s dvojčaty srazilo auto. Jedno zemřelo na místě. Druhé o několik dní později v nemocnici. O dalšího syna už přišla před lety

Další články