Dáváte dýško obsluze v restauraci ? Ne, mně ho v práci také nikdo nedává

2759
Sdílejte

O dávání spropitného v restauracích a snaží se vysvětlit, proč je to důležité a proč by se to mělo dělat.  Dát spropitné není povinnost, ale je to projev slušnosti a vděčnosti za dobrou obsluhu.Pokud je host s obsluhou spokojený, měl by jí dát najevo své uznání nejen slovně, ale i finančně v podobě spropitného. Nepsané pravidlo říká, že by se mělo dávat kolem 10 % z celkové útraty, ale záleží na každém, kolik chce dát. Někteří lidé dávají více, jiní méně a někteří nedávají nic.

Kam dál?

Charita a nebo byznys ? Jen zlomek textilu z kontejnerů končí na charitě, část v obchodech na prestižních adresách

Krádež kabelů na severu Moravy ochromila železnici : Třem zlodějům hrozí doživotní exekuce. Škody jdou do závratných částek

Fyzické tresty dětí mají skončit. Novela zákona přinese změny. Dva z pěti rodičů je stále považují za správné

Apokalypsa v Súdánu: Na satelitních snímcích jdou vidět hory mrtvol

Skandál na Slovensku: Žena zemřela po operaci srdce. V době, kdy ještě ležela na operačním stole, se operatér zúčastnil tiskovky s ministrem

Další články