ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

2950
Sdílejte

Příprava:

1. Jablka nakrájíme na kostičky, posypeme je skořicí a přidáme dva krajíce celistvého chleba nakrájené na kostičky a rozdrcené lískové nebo vlašské ořechy. Toto vše ještě jednou zopakujeme, zalijeme 1 dl mléka a dáme péct do malého pekáče na 175 stupňů na 20-25 minut.

2. Během této doby zahřejte na sporáku litr mléka, v misce rozmíchejte tři polévkové lžíce pšeničného škrobu a nalijte do vařícího mléka. Snížíme plamen a za stálého míchání vaříme (kdo má rád, může si uvařit obyčejný vanilkový pudink).

3. Když se začnou vytvářet bublinky, přidejte dvě lžíce medu, promíchejte, odstavte z ohně a vychlazujte. Jablka přelijeme do vhodné sklenice, navrch dáme pudink a ozdobíme podle přání.

 

Kam dál?

Lehký dort Jaffa: Je ideální i pro děti, protože obsahuje spoustu vymačkané pomerančové šťávy

Úžasný vrstvený salát: Zkusila jsem ho jednou a od nynějška ho dělám na každou oslavu!

Moka roláda. Tento elegantní a lahodný dezert je ideální pro všechny milovníky kávy

Neuvěřitelně chutné čokoládovo-tvarohové muffiny

Tři saláty z červené řepy, které si můžete vychutnat po celý rok

Další články