ANO plánuje zavést po návratu k moci EET v levnější a jednodušší formě

475
Sdílejte

Podle Aleny Schillerové, předsedkyně poslaneckého klubu ANO, je cílem najít takovou formu EET, aby nedošlo k jejímu opětovnému zpolitizování. Podnikatelé by nemuseli být trvale online a platit vysoké částky za software. Mnozí živnostníci, včetně hospodských, sami volají po obnovení evidence tržeb, aby na trhu panovaly rovné podmínky.ANO chce nejprve vyřešit technickou stránku věci a nastavit jednoduchý systém. Teprve poté bude řešit, kterých subjektů se bude nová EET týkat. Detaily návrhu budou ještě předmětem dalších diskuzí.

Rozhovor se také věnoval dalším tématům:

Konsolidační balíček Dopady vládního konsolidačního balíčku na občany se podle Schillerové teprve projeví. Lidé už pocítili snížení nemocenské, zdražení v restauracích kvůli zvýšené DPH a živnostníci platí vyšší odvody. V květnu se projeví výrazně vyšší daň z nemovitosti. ANO varuje, že zvýšené daně mohou část ekonomiky přesunout do šedé zóny.

Kam dál?

Zemřel jeden z nejvýznamnějších a nejslavnějších českých baletních mistrů a tanečníků Vlastimil Harapes (†77)

AKTUÁLNĚ : Atentát na Slovenského premiéra Roberta Fica. Postřelil ho neznámý útočník

Herec Jan Potměšil se ztrácí před očima. Čelí vážným zdravotním problémům

Herečka Patricie Pagáčová (35) se po pěti letech manželství rozešla se svým manželem Tiborem Pagáčem. Řešit budou péči o dceru

Soud Hanychové a Prachaře je u konce : Definitivní zákaz pro Agátu i Jakubův nečekaný svědek

Další články