Legendární herec Jiří Sovák: Nesnášel natáčení s dětmi, dokonce jim sprostě nadával

2153
Sdílejte
Jiří Sovák, známý především pro své komediální role, si za svůj život zahrál v mnoha filmech a televizních pořadech. Jeho filmografie zahrnuje jak role pro dospělé, tak i postavy ve filmech pro děti.
Mezi jeho nezapomenutelné role patří například Antonín Skopec ve filmu Světáci nebo Jiří Kroupa v Marečku, podejte mi pero!. Sovák se také objevil v řadě dětských filmů, včetně legendárního Ať žijí duchové!, kde ztvárnil postavu rytíře Brtníka z Brtníku. Přestože na plátně působil Sovák jako milovaná postava mnoha generací, jeho vztah k natáčení s dětmi byl poněkud komplikovanější.
Geniální herec byl pořádný morous

Film nedával Sovákovi příliš mnoho prostoru, aby měl jednotlivé obrazy bez dětí a občas nedokázal ani takový pan herec udržet vážnou tvář bez úšklebku nad malými hrdiny. „Když se točily scény, kde nás bylo hodně, tak pan Sovák byl pěkný morous. Všimněte si třeba té scénky, kde s námi a trpaslíky tancuje. Tam je vidět, jak je z toho otrávený. Jak ho to natáčení s dětmi nebaví,” dodal představitel role Dlouhého Janka, že Sovák měl i dubléra, aby nemusel s dětskými herci absolvovat tanec pořád dokola, než se to konečně povede natočit.

Kam dál?

Jak se žilo maminkám za dob socialismu: Nebyla jednoduchá doba. Nebo ano?

Jak lidé pašovali různé zboží přes hranice za socialismu? Běžná praxe, jak si obstarat zboží, které doma nebylo dostupné nebo bylo příliš drahé

Film „Nebe a dudy“ kde hrála roztomilá dvojčata Tonda a Vašek. Kam se poděla ?

Vzpomenete si ještě na legendární hry jen s papírem a tužkou z vašeho dětství ?

Takto vypadalo socialistické školství : Povinné prvomájové průvody, výuka ruštiny a Pionýr

Další články