Fantastické pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

5261
Sdílejte
Postup:
1. Pečicí plech o rozměrech 35 × 25 cm vyložte pečicím papírem a předehřejte troubu na 180 °C.
2. Ve velké míse smíchejte prosáté mouky, cukry, kypřicí prášek, kakao a skořici.
V jiné míse smíchejte mléko, vejce a olej. Tyto dvě směsi pak spojte dohromady a dobře promíchejte. Nakonec přidejte rybízový džem.
3. Těsto rozprostřete na připravený plech a pečte v troubě přibližně 25 minut, než testovací špejle vyjde čistá. Nechte poté vychladnout.
4. Mezitím promíchejte tvaroh s moučkovým cukrem a tento krém rozetřete na vychladlý korpus.
5. Pro polevu zahřejte v rendlíku pomerančový džus s cukrem. Ve zbytku džusu rozmíchejte pudink a tuto směs pak vlijte do zahřátého džusu. Vařte 2 minuty, dokud nezhoustne. Horkou polevu nalijte na tvarohový krém a celý moučník nechte přes noc v lednici.
6. Moučník nakrájejte na kostky a podávejte. Tip: Ingredience na těsto nechte před pečením vyjít na pokojovou teplotu, aby se těsto nesrazilo. Jako odměrku použijte hrnek o obsahu 250 ml.

Kam dál?

Lehký dort Jaffa: Je ideální i pro děti, protože obsahuje spoustu vymačkané pomerančové šťávy

Úžasný vrstvený salát: Zkusila jsem ho jednou a od nynějška ho dělám na každou oslavu!

Moka roláda. Tento elegantní a lahodný dezert je ideální pro všechny milovníky kávy

Neuvěřitelně chutné čokoládovo-tvarohové muffiny

Tři saláty z červené řepy, které si můžete vychutnat po celý rok

Další články