Místo olivového oleje prodávaly obchody odpad. Inspektoři popsali hrůzu na českých pultech

2193
Sdílejte

Situace je o to závažnější, že jak Petr Soukal, provozovatel italské restaurace, tak i odborníci tvrdí, že kvalitu olivového oleje nelze spolehlivě určit pouze na základě etikety. Pravý extra panenský olivový olej by měl mít charakteristickou vůni čerstvě posečené trávy a v chuti by měl být cítit lehké štípnutí v krku. Nepoctivým dodavatelům hrozí nyní pokuty, a SZPI se chystá pokračovat v kontrolách s podobnou intenzitou i v nadcházejícím roce. Inspekce rovněž informuje dozorové orgány v příslušných státech původu nevyhovujících vzorků, aby bylo možné problém řešit u zdroje. Tato zpráva jasně ukazuje, že při výběru olivového oleje je třeba být obezřetný. Ne vždy totiž vyšší cena nebo značka zaručují vyšší kvalitu, a proto by se spotřebitelé měli zajímat o původ a způsob výroby oleje, než jej zařadí do svého jídelníčku.

Kam dál?

Otoky nohou u žen: Proč vznikají a jak si pomoci přírodně

Čas lipových květů je v plném proudu: Natrhejte si elixír zdraví a vyrobte si sirup nebo bonbony proti kašli

Škytavka při jídle a barva moči prozradí jestli pijete dost vody. A pozor, vodou se lze i otrávit!

Melouny jsou oblíbenou letní pochoutkou, ale také patří k nejčastějším původcům salmonelózy. Problémy začínají při rozkrojení

Sbírejte, dokud kvete! Žlutý zázrak, který léčí i chutná

Další články