Situace je o to závažnější, že jak Petr Soukal, provozovatel italské restaurace, tak i odborníci tvrdí, že kvalitu olivového oleje nelze spolehlivě určit pouze na základě etikety. Pravý extra panenský olivový olej by měl mít charakteristickou vůni čerstvě posečené trávy a v chuti by měl být cítit lehké štípnutí v krku. Nepoctivým dodavatelům hrozí nyní pokuty, a SZPI se chystá pokračovat v kontrolách s podobnou intenzitou i v nadcházejícím roce. Inspekce rovněž informuje dozorové orgány v příslušných státech původu nevyhovujících vzorků, aby bylo možné problém řešit u zdroje. Tato zpráva jasně ukazuje, že při výběru olivového oleje je třeba být obezřetný. Ne vždy totiž vyšší cena nebo značka zaručují vyšší kvalitu, a proto by se spotřebitelé měli zajímat o původ a způsob výroby oleje, než jej zařadí do svého jídelníčku.
Kam dál?
- Vědec Flégr promluvil : Způsobí nový koronavirus Eris návrat roušek a dalších opatření?
- Říká se, že smrt začíná ve střevech. Očistěte střeva a bojujte se zánětem pomocí TÉTO SMĚSI!
- Chcete usnout během 2 minut ? Trik, který používají v Americké armádě. Naučíte se jej i vy
- 7 varovných příznaků srdečního infarktu, které vám mohou pomoci vyhnout se mu, pokud je včas vezmete vážně!