Josef Laufer (84) po čtyřech letech v umělém spánku: Už ho netrapte, prosí dcera zpěváka

83609
Sdílejte

Zázrak nepřichází

„Nikdy se nevzdám naděje. Nikdo na světě nemůže říci, že se to ještě nemůže zlepšit. Pokud to nevzdá on, budu za něj bojovat já s lékaři,” prohlašuje rezolutně.Producent Oldřich Lichtenberg, který s Lauferem dlouhodobě spolupracoval, vyjádřil veřejně podporu dceři a zdůraznil, že je nutné věřit v Lauferovu sílu a touhu po životě. Zmínil také plánovaný muzikál „Ostrov pokladů“, na kterém Laufer pracoval před svým onemocněním. Premiéra měla být původně v září, ale byla odložena s vírou, že se Josef Laufer probudí a bude moci být její součástí. Odborníci na zázrak moc nevěří a tvrdí, že i kdyby se Laufer probral, jeho mozkové funkce budou už navždy poškozeny. Podle jejich vyjádření se jen při mizivém procentu pacientů občas podaří obnovit i po tak dlouhém období určité komunikační schopnosti, ale už nikdy nebudou moci žít život bez omezení. Příběh Josefa Laufera je smutným připomenutím, že i životní osudy hvězd jsou někdy poznamenány tragédií. Zatímco jeho rodina a přátelé doufají v uzdravení, veřejnost sleduje situaci s úctou k jeho příspěvku české kultuře a s přáním alespoň malého zázraku.

Kam dál?

Marie Pilátová si za natáčení trilogie Slunce, seno vydělala tisíce. Helena Růžičková si jí a ostatních vesničanů nevšímala

Rodina legendárního závodníka Michaela Schumachera se rozhodla vydražit jeho vzácnou sbírku luxusních hodinek. Zbavili se i nejcennějšího kousku!

Vlastimil Harapes ještě stačil sepsat poslední vůli. Komu majetek odkázal?

Známá narkomanka Katka Bradáčová promluvila o své dceři: Šestnáctiletá Tereza chce být zdravotní sestřičkou

Uznávaný český lékař promluvil o stavu Roberta Fica: Nekrózy jsou špatné znamení, není schopen hojení

Další články