Domácí majonéza třikrát jinak

1937
Sdílejte

Žlutá domácí majonéza:

150 ml slunečnicového oleje

15 ml citronové šťávy

2 čajové lžičky dijonské hořčice

2 vaječné žloutky

sůl a pepř

Žloutky, olej, šťávu z citronu a hořčici dáme do vyšší nádoby. Pomalu odspodu na vršek nádoby šleháme. Po zašlehání majonézu dle chuti osolíme a opepříme a došleháme.Aby byla domácí majonéza opravdu chutná, doporučuji vám do majonézy najemno namlít celý černý pepř mlýnkem na pepř. Sama používám  pepř CM pepper, který dodá majonéze tu správnou chuť. V tomto případě je třeba pepř namlít opravdu najemno, aby v majonéze nebyly větší nechtěné kousky pepře.Majonéza je hotová během několika málo minut. Dávejte si proto velký pozor, abyste majonézu nepřešlehali.Ideálním pomocníkem na přípravu majonézy je tyčový mixér. Vysoká nádoba, která bývá součástí balení, je dostatečně velká na výše uvedené recepty. Pokud tyčový mixér nemáte, nevadí. Majonézu vyšleháte i klasickým mixérem či metličkou.

Kam dál?

Vánoční pečení: Lahodné išlerky, které nesmějí chybět ani u vás doma!

5 druhů Vánočního cukroví z jedné směsi! Pochutná si opravdu každý a za pár minut máte napečené na celé svátky

Domácí FERRERO kuličky! Jednoduchá dobrota na každý vánoční stůl…

Jak si vyrobit domácí máslo ? Chuť je božská : stačí 1 ingredience a 15 minut

Nejlepší recept na FALEŠNÉ DOMÁCÍ TIRAMISU: Když ho jednou vyzkoušíte, už ho jinak dělat nebudete!

Další články