Domácí majonéza třikrát jinak

2833
Sdílejte

Žlutá domácí majonéza:

150 ml slunečnicového oleje

15 ml citronové šťávy

2 čajové lžičky dijonské hořčice

2 vaječné žloutky

sůl a pepř

Žloutky, olej, šťávu z citronu a hořčici dáme do vyšší nádoby. Pomalu odspodu na vršek nádoby šleháme. Po zašlehání majonézu dle chuti osolíme a opepříme a došleháme.Aby byla domácí majonéza opravdu chutná, doporučuji vám do majonézy najemno namlít celý černý pepř mlýnkem na pepř. Sama používám  pepř CM pepper, který dodá majonéze tu správnou chuť. V tomto případě je třeba pepř namlít opravdu najemno, aby v majonéze nebyly větší nechtěné kousky pepře.Majonéza je hotová během několika málo minut. Dávejte si proto velký pozor, abyste majonézu nepřešlehali.Ideálním pomocníkem na přípravu majonézy je tyčový mixér. Vysoká nádoba, která bývá součástí balení, je dostatečně velká na výše uvedené recepty. Pokud tyčový mixér nemáte, nevadí. Majonézu vyšleháte i klasickým mixérem či metličkou.

Kam dál?

Těstoviny s kuřecím masem a parmazánem – hotové za 20 minut a tu omáčku ti budou všichni závidět!

Pekelně dobrý salát z chilli a cibule – bez chemie, ale s chutí, na kterou se nezapomíná!

Rychlá večeře z cukety – jednoduchá a skvělá

Nejlepší domácí rajčatová omáčka na těstoviny, pizzu i maso

Oblíbený letní salát bez majonézy: Osvěží a zasytí-hotový za chvilku!

Další články