Babiččin makový závin. Peče ho vždy na Vánoce. Je to ten nejlepší závin, jaký jsem kdy jedla

1934
Sdílejte
Na makový závin potřebujeme:

500 g polohrubé mouky

300 g mokré

50 g čerstvého droždí

250 ml mléka

120 g margarínu

6 vajec

150 g moučkového cukru

200 g krystalového cukru

50 g střední

60 g másla

40 g strouhanky

100 g loupaných vlašských ořechů

50 g kandované pomerančové kůry

50 g rozinek

sůl

Kam dál?

Kefírové langoše – nadýchané těsto, které vydrží v chladničce několik dní

Jablečný vichr: Koláč, který zmizí ze stolu rychleji, než stihne vychladnout!

FIT salát plný chuti: Bez majonézy, bez zbytečných kalorií – ideální při dietě!

Nejlepší tvarohový koláč s pudinkem – jednoduchý recept, který zvládne každý a chutná fantasticky!

Křupavé bramborové placky se šunkou a sýrem – bez mouky a vajec, hotové za 15 minut!

Další články