Babiččin makový závin. Peče ho vždy na Vánoce. Je to ten nejlepší závin, jaký jsem kdy jedla

1994
Sdílejte
Na makový závin potřebujeme:

500 g polohrubé mouky

300 g mokré

50 g čerstvého droždí

250 ml mléka

120 g margarínu

6 vajec

150 g moučkového cukru

200 g krystalového cukru

50 g střední

60 g másla

40 g strouhanky

100 g loupaných vlašských ořechů

50 g kandované pomerančové kůry

50 g rozinek

sůl

Kam dál?

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Cuketové sendviče se šunkou a sýrem: Rychlá a snadná večeře z grilu i topinkovače!

Další články