Vánoce se blíží… je čas na sladkou poctivě vyrobenou, voňavou vánočku

1772
Sdílejte

3. Když těsto dostatečně vykyne, přidejte k němu kandované ovoce a nastrouhanou citrónovou kůru a znovu ho promíchejte a rozdělte na dvě, tři nebo čtyři části, podle toho, jaký cop chcete zaplétat. Cock opět přikryjte kuchyňskou utěrkou, nechte na teplém místě, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

4. Mléko smícháme s rozšlehaným vajíčkem a natřeme jím vrch vánočky. Formu přikryjeme pečícím papírem, trochu naolejujeme a pečeme při teplotě 180 stupňů asi 35 – 45 minut. Když je vánočka hotová, natřeme ji cukrovou polevou, která jí dodá pěkný lesk a sladkou chuť.Přejeme dobrou chuť 🙂 a nezapomeňte recept sdílet také se svou rodinou a přáteli.

Kam dál?

Vánoční zákusek ČTYŘ CHUTÍ: vanilka, ořechy, kaštany a kakao! Je to opravdová pochoutka

Vánoční pečení: Lahodné išlerky, které nesmějí chybět ani u vás doma!

5 druhů Vánočního cukroví z jedné směsi! Pochutná si opravdu každý a za pár minut máte napečené na celé svátky

Domácí FERRERO kuličky! Jednoduchá dobrota na každý vánoční stůl…

Jak si vyrobit domácí máslo ? Chuť je božská : stačí 1 ingredience a 15 minut

Další články