Vánoce se blíží… je čas na sladkou poctivě vyrobenou, voňavou vánočku

2281
Sdílejte

3. Když těsto dostatečně vykyne, přidejte k němu kandované ovoce a nastrouhanou citrónovou kůru a znovu ho promíchejte a rozdělte na dvě, tři nebo čtyři části, podle toho, jaký cop chcete zaplétat. Cock opět přikryjte kuchyňskou utěrkou, nechte na teplém místě, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

4. Mléko smícháme s rozšlehaným vajíčkem a natřeme jím vrch vánočky. Formu přikryjeme pečícím papírem, trochu naolejujeme a pečeme při teplotě 180 stupňů asi 35 – 45 minut. Když je vánočka hotová, natřeme ji cukrovou polevou, která jí dodá pěkný lesk a sladkou chuť.Přejeme dobrou chuť 🙂 a nezapomeňte recept sdílet také se svou rodinou a přáteli.

Kam dál?

Lehký dort Jaffa: Je ideální i pro děti, protože obsahuje spoustu vymačkané pomerančové šťávy

Úžasný vrstvený salát: Zkusila jsem ho jednou a od nynějška ho dělám na každou oslavu!

Moka roláda. Tento elegantní a lahodný dezert je ideální pro všechny milovníky kávy

Neuvěřitelně chutné čokoládovo-tvarohové muffiny

Tři saláty z červené řepy, které si můžete vychutnat po celý rok

Další články