„Je tu jako na dálnici.“ Zrušený zákaz vjezdu do centra Prahy naštval místní

564
Sdílejte

„Je to tady každý večer jak na dálnici,“ stěžuje si paní Věra, která žije v ulici Dlouhá už přes 11 let. „Aut, taxíků a hluku je tady pořád příliš. Měli jsme aspoň šanci na trochu klidu v noci, ale teď to zase zrušili,“ dodává s rozčarováním.

Rozhodnutí zrušit zákaz vjezdu přišlo z pražského magistrátu, který nařídil přeškrtnutí dopravních značek a přezkoumání celého opatření. Primátor hlavního města Prahy, Bohuslav Svoboda, vyjádřil pochybnosti o zákonnosti a efektivitě takového opatření. „Každé rozhodnutí veřejné správy musí být zodpovědné a hlavně učiněné v souladu s pravidly,“ uvedl primátor.

Místní radní a obyvatelé jsou zmatení a frustrovaní. „Přibývá tady spíš problémové provozovny než auta,“ říká Lukáš, který v ulici Dlouhá žije už třicet let. „Ale zákaz vjezdu byl aspoň nějaký pokus o zlepšení situace,“ dodává.

Kam dál?

Armáda České republiky usiluje o lepší získávání dat o obyvatelích i firmách, aby byla schopna rychleji a efektivněji provést mobilizaci v případě válečné krize

Kladno se potýká s problémem odcizených nákupních vozíků. Supermarket zavedl speciální opatření

Po dětech uklízí školníci a kuchařky. Kvůli omezení financí ředitelům chybí na platy

Oslava maturity se proměnila v masakr poté, co autobusu převážejícímu studenty selhaly brzdy. Jízda smrti stála život 11 lidí

Sedmnáctiletý mladík z Německa žije ve vlaku. Díky roční permanentce přeskakuje z jednoho spoje na druhý

Další články