Dermatologové radí: Chcete omezit tvorbu vrásek? Přestaňte spát v této poloze

1228
Sdílejte
Pravidelný spánek na boku může podpořit jemné linky, vrásky a asymetrii v důsledku nadměrného tlaku na obličej. „To je důvod, proč lidé zjišťují, že jedno z jejich očí má mírně odlišný tvar nebo je jedna strana rtů níže než druhá. S přibývajícím věkem jsou asymetrie stále patrnější. Kromě toho se snižuje elasticita pokožky, takže může trvat déle, než se statické linie po probuzení hydratují a obnoví,“ vysvětluje oční chirurgička a lékařka zabývající se estetikou obličeje Maryam Zamani z Londýna.
TikTokérka Marianne si tento pohled osvojila z první ruky, když ji jeden z jejích sledujících upozornil na její šikmé rysy obličeje. Sama je považuje za jednu ze svých největších nejistot. Ve svém nedávném příspěvku, který již nasbíral více než 15 milionů zhlédnutí, ukázala, co na ní při analýze asymetrie pomocí obráceného filtru zanechalo pravidelné spaní na boku. Kontrast mezi pravým a levým profilem se zdá být extrémní.
Odborníci zdůrazňují, že spánek na boku může představovat riziko pro ty, kteří se obávají o svůj vzhled. „Téměř každý dermatolog dokáže určit, na které straně člověk spí,“ řekl Dhaval Bhanusali, dermatolog z New Yorku. Tato chmurná realita je tedy noční můrou pro všechny, kteří mohou spát pouze na boku. „Pokud jde o způsob spánku, který je nejšetrnější k pokožce, spánek na zádech s hlavou směřující ke středu určitě nejvíce snižuje riziko kožních problémů souvisejících se spánkem,“ říká dermatoložka Rachel Maimanová z newyorské nemocnice Mount Sinai. Ne každý však může takto spát, proto je třeba zlepšit znalosti o polštářích. Jak stárneme, naše krční a tělesné klouby potřebují stále větší podporu, ale mnoho polštářů může tyto problémy zhoršit.

Kam dál?

Alarmující číslo ve Stanech proti melanomu. Lékaři odhalili 170 zhoubných nádorů, z toho 52 melanomů

Některé příznaky rakoviny lze odhalit i během jídla. Tohle jsou tři varovné příznaky, které není radno podceňovat

Jak zjistíte, že máte ve střevech parazity – SOS příznaky!

Tento seznam 8 nejběžnějších kousnutí hmyzem vám pomůže rozpoznat co vás kouslo

S přelomovým objevem přišel tým vědců z Číny. Stačí trocha krve a za pár minut lze odhalit rakovinu

Další články