Recepty na 5 nejlahodnějších vánočních punčů: Zkoušeli jste už kokosový?

1137
Sdílejte

Silnější, slabší, nasládlý či kyselkavý, krémový, čirý či plný ovoce, každý má rád trošku jiný, ale téměř nikdo mu neodolá. Inspirujte se těmi lahodnými punči, které vás uvolní a zahřejí.

Klasický vídeňský punč

Oblíbený punč u našich západních sousedů je červený a není až tak silný. K jeho přípravě potřebujete 0,7 l červeného vína, 0,25 l rumu a 0,5 l vody, šťávu z poloviny pomeranče a poloviny citrónu, 100 g či více krystalového cukru, jednu hůlku skořice a pár hřebíčku.

Do vody převařené s cukrem a pepřem přidejte ostatní tekuté ingredience a udržte pár minut pod bodem varu.

Sladký červený punč

Slaďoučký a voňavý punč syté bordó barvy docílíte 2 sáčky vánočního čaje (s vánočním pepřem nebo ovocného), které v 1 l vody povaříte se 4 PL krystalového cukru, dolijte 1,5 červeného vína a 2 dcl griotky (nebo čer) .

Kam dál?

Výborné pečivo nasladko vám zpříjemní rána

Dýňovo-cuketové placky jsou ještě lepší než bramborové. Zlatavé, křupavé a chutné!

Výborné, kynuté buchty jako od babičky: Vaše děti je budou zbožňovat!

Nejchutnější tvarohové koláčky s ostružinami, jaké jsem kdy jedl!

Balkánská zeleninová pasta. Jednoduchá na přípravu, posílí žíly a pročistí játra!

Další články