Silnější, slabší, nasládlý či kyselkavý, krémový, čirý či plný ovoce, každý má rád trošku jiný, ale téměř nikdo mu neodolá. Inspirujte se těmi lahodnými punči, které vás uvolní a zahřejí.
Klasický vídeňský punč
Oblíbený punč u našich západních sousedů je červený a není až tak silný. K jeho přípravě potřebujete 0,7 l červeného vína, 0,25 l rumu a 0,5 l vody, šťávu z poloviny pomeranče a poloviny citrónu, 100 g či více krystalového cukru, jednu hůlku skořice a pár hřebíčku.
Do vody převařené s cukrem a pepřem přidejte ostatní tekuté ingredience a udržte pár minut pod bodem varu.
Sladký červený punč
Slaďoučký a voňavý punč syté bordó barvy docílíte 2 sáčky vánočního čaje (s vánočním pepřem nebo ovocného), které v 1 l vody povaříte se 4 PL krystalového cukru, dolijte 1,5 červeného vína a 2 dcl griotky (nebo čer) .