Po těžké nemoci zemřel Pavel Procházka, významná postava české sportovní žurnalistiky

1730
Sdílejte

Dnes jsme se dozvěděli o smutné zprávě, kdy v 64 letech zemřel dlouholetý redaktor deníku Sport, Pavel Procházka. Tento velký znalec a fanoušek fotbalu odešel po dlouhé těžké nemoci.

Pavel Procházka se stal součástí redakce tehdejšího Československého sportu v roce 1983, krátce po svém absolvování fakulty žurnalistiky. Během svého působení v redakci, které trvalo celkem 23 let až do roku 2006, se zasloužil o významný posun v objektivitě a detailnosti sportovních reportáží. Posledních devět let svého působení v deníku strávil na pozici zástupce šéfredaktora.

Přestože sám se v mládí věnoval na vysoké úrovni basketbalu, jeho hlavní žurnalistický zájem se soustředil na fotbal. Pracovně se zúčastnil řady olympijských her a mistrovství světa ve fotbale. Jako autor nebo spoluautor se podílel na několika sportovních knihách, například na díle „Věčná Slavia“, které bylo vydáno k 130. výročí založení klubu.

Kam dál?

Ivana Gottová žila s Karlem Gottem, který byl starší o 37 let. Jaký byl ve skutečnosti příběh jejich lásky? Trnitý i romantický

Hvězdné manýry manýry Ewy Farne : Za hodinu zpívání ji nestačilo 600 000. Tohle vše jí musí pořadatelé koncertů splnit…

Prezident Petr Pavel vyzval k přijetí eura v České republice jako krok k dosažení „první ligy“ v Evropě

Charlotte Ella Gottová nedávno oslavila své osmnácté narozeniny. Tato mladá dáma nejen vyrostla do krásy, ale také má talentu na rozdávání

Vláda schválila novou reformu penzijního systému. Zvýšení věku odchodu do důchodu. Úleva pro náročné profese

Další články