Neobvyklý a velmi krásný dýňový koláč. Celé tajemství je v náplni

2784
Sdílejte

Dýni nastrouháme a přidáme k vejcím a cukru. Zalijte je olejem. Mouku a prášek do pečiva prosejeme a také k nim přidáme.


Výsledné těsto rozdělte na dvě stejné části. Do jedné přidáme další vrchovatou lžíci mouky (20 g) a do druhé kakao.

Náš dort je potřeba upéct ve formě o průměru 20 cm, hraji na jistotu a přikrývám pergamenem. Začněte od středu a střídavě pokládejte dvě polévkové lžíce od každé barvy těsta. Pečeme 40 minut na 160 stupňů.

Mezitím se pustíme do plnění. K dříve uvařené dýni (vodu slijte), přidejte vejce, cukr, krupici, zakysanou smetanu, tvaroh a rozmixujte mixérem.

Kam dál?

Kávové pokušení s mascarpone: Kuličky, které zmizí ze stolu rychlostí blesku!

Jarní jahodový koláč: Roztaje v ústech, hotový za půl hodiny

Vynikající Velikonoční bábovka s povidly

Výborné pečivo nasladko vám zpříjemní rána

Dýňovo-cuketové placky jsou ještě lepší než bramborové. Zlatavé, křupavé a chutné!

Další články