Michal Penk si nechal udělat zuby a to není všechno: Odmítá drogy a takto teď vypadá

23648
Sdílejte

 

Tichá píseň pro Ivetu

Zvláštním překvapením Penkova koncertu bylo provedení hitu Tichá píseň, který kdysi napsal pro Ivetu Bartošovou. „Dojalo mě,když jsem viděl, jak někteří lidé mají slzy v očích, měl jsem co dělat, abych to zazpíval. Přemohl jsem se a řekl si, že nesmím plakat. Iveta byla skvělá, říkal jsem si, že to pro ni zvládnu. Mám před sebou ještě hodně práce,“ řekl. Vzpomínal také na dny jejich mládí, kdy spolu chodili. Setkali se v době hostování v koncertních programech Karla Gotta. „Když jsem zpíval Štaidlovi, který byl Gottovým kapelníkem, u klavíru, byl nadšený a řekl: ‚Vidím bílé křídlo. Příští rok bude Evropa naše.“ Pak ale zjistil, že chodím s Ivetou, a tím to skončilo,“ řekl Penk po letech pobaveně.

Zničil své dílo

Velkého fanouška měl i v samotném Gottovi. „Po letech mi došlo, že jsem asi jediný zpěvák, který zpívá v jeho jazyce. Když mě v půlce koncertu ohlásil, měl jsem pocit, že když nejsem celý ze zlata, nemám na pódiu co hledat. Také mě několikrát povzbuzoval, abych mu něco napsal. Byl jsem velmi rád, že to mohu udělat, ale jakmile jsem přinesl nástroj se zvukovou kartou na balkon, protože jsem dostal dojem, že jsem to musel obětovat. Řekl jsem: „Bože, tady ti obětuji tohoto Satana,“ a zasypal jsem ho louhem sodným a polil horkou vodou. Zničil jsem všechno, co v něm bylo. Dokonce i píseň pro Karla,“ popsal, co se mu dělo v hlavě během drogového pekla.

Jen polibek

V době  současné je jeho největší oporou dvaatřicetiletý syn Kryštof, kterého ukázal jako batole ve svém slavném videoklipu O bláznech. Působivý text k tomuto hitu napsal Eduard Pergner, otec moderátorky Terezy Pergnerové, která, jak známo, byla stejně jako Penk závislá na narkotikách. Všimli jsme si jí i v davu mezi fanoušky. „Když bylo Terezce asi jedenáct let, chodily jsme s Ivetou k Pergnerovým. Iveta pro ni byla tehdy absolutní hvězda,“ vracíme se do historie. Zahrnuje také pozdější jiskru mezi Penkem a Pergnerovou. „Jen jsme se políbili. Nebylo to moc vážné,“ prozradil zpěvák. Pergnerová ho nyní vnímá jen jako přítele a umělce. „Michal je génius. Nevnímala jsem nic než jeho. Přišel, diktoval, cítil, byl úžasný. Žádná troska. Naopak. Je dítětem Božím. S hloubkou, která z něj vychází, je dodavatelem dobrých věcí. Spousta interpretů by se od něj mohla učit,“ řekla nám po koncertě.

Kam dál?

Jestli mě ODS vyhodí, nebudu do ní kopat. Na to mám Petra Fialu a tu stranu moc rád. Odejdu bez vulgarit. Poté se sprostě pustil do Zahradila

Rodina, přátelé a veřejnost se dnes naposledy loučí se Simonou Postlerovou

Jan Saudek slaví 89. narozeniny. Uznávaný fotograf zplodil až dvacet dětí, dopustil se i incestu s vlastní dcerou

Herečka Simona Postlerová zanechala rodině po sobě dluhy, přátelé na ni vypsali sbírku, dlužila i na nájemném

Obrovské neštěstí prožívá moderátorka Novy Petra Svoboda : Přišla o manžela. Ondřeje Křivku srazil na kole nepozorný řidič

Další články