Je jí 17 let a už si musí vybrat mezi životem a smrtí. Rozhodla se zemřít

9223
Sdílejte

V pouhých 15 letech byla Jenny diagnostikována s tzv. mitochondriální chorobou – vzácným genetickým onemocněním, které postihuje buněčné mitochondrie a brání tělu v normální produkci energie. Následkem je vyčerpání a řada dalších zdravotních potíží. Jenny často trpěla těžkou bolestí, slabostí a byla nucena strávit většinu svého času v nemocnici.

Jenny se svým stavem vypořádávala statečně a snažila se žít svůj život co nejplnější. Ale jak se její stav zhoršoval, stále více se potýkala s těžkými rozhodnutími týkajícími se její budoucnosti.

Rozhodla se zemřít. Toto rozhodnutí bylo důsledkem dlouhých rozhovorů s jejími lékaři, rodinou a terapeuty. Bylo to rozhodnutí, ke kterému dospěla po dlouhém a bolestivém zvažování. Bylo to rozhodnutí, které nikdo jiný než ona sama nemohl udělat.

Přestože je toto rozhodnutí těžké pochopit pro někoho, kdo se s tímto typem situace nikdy nesetkal, pro Jenny to byla jediná možnost, jak ukončit svou bolest.

Kam dál?

Ruku na srdce, jak často perete ručníky? Jednou za týden? Za dva? Nebo až mírně zapáchají? To je špatně

Změna na kterou se budou muset řidiči připravit. Výstražné trojúhelníky za výstražná světla

Matka s dcerou přišly o bydlení a tak již tři měsíce žijí ve fastfoodu. Pomoc od úřadů i místních obyvatel odmítají. Nouzi nepociťují

V odpadkovém koši plném nedopalků našli dva teenageři novorozeně. Mělo násilím přestřiženou pupeční šňůru

Školačka z Hradce snědla želé bonbony s toxickou látkou. Zkolabovala a hodinu ležela na záchodě

Další články